![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam!
Mam pewien problem z autoryzacją w apache. Zainstalowałem apache 2.2.3 i chciałem zrobić foldery -publiczny i innych uzytkowników dostepne tylko na ich loginy i hasła. Folder publiczny założyłem bez probleów, lecz mam problem z logowaniem do poszczególnych folderów użytkownikow. Stworzyłem plik z hasłami passwords oraz foldery uzytkownikow np janek. Umieściłem .htaccess w folderze janek. Gdy chodzę pod moj IP/~janek wyskakuje okno do zalogowania się lecz wyskakuje także błąd: Internal Server Error The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request. Please contact the server administrator, yaroo32@gmail.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error. plik .htaccess: AuthType Basic AuthName "jan" AuthUserFile D:/passwd/passwords Require user jan Kawałek httpd: <Directory "E:/HTDOCS/public/"> Options None AllowOverride None Order allow,deny Allow from all </Directory> <Directory "E:/HTDOCS/public/"> Options MultiViews Indexes SymLinksIfOwnerMatch IncludesNoExec AllowOverride FileInfo AuthConfig Limit Order deny,allow Allow from all </Directory> UserDir "E:/HTDOCS/USER/" <Directory "E:/HTDOCS/USER"> AllowOverride FileInfo AuthConfig Limit Options MultiViews Indexes SymLinksIfOwnerMatch IncludesNoExec <Limit GET POST OPTIONS PROPFIND> Order allow,deny Allow from all </Limit> <LimitExcept GET POST OPTIONS PROPFIND> Order deny,allow Deny from all </LimitExcept> </Directory> AccessFileName .htaccess <FilesMatch "^\.ht"> Order allow,deny Deny from all </FilesMatch> Z góry dziękuję za pomoc! |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 18.12.2025 - 23:16 |