![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Korzystam z takiej klasy
proszę używać poprawnego bbcode. poprawiam revyag niestety obecnie mam serwer z php4 i juz mi to nie chodzi bo static jest tylko w php5 (chyba) Czy da sie to jakoś przerobić żeby poszlo w php4? bo potrzebuje to do strony ze slownikiem gdzie generowane sa potencjalne bledy w wyrazach. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
static dla php4 istnieje. Tylko nie możesz określać wartości zmiennej "w powietrzu"; musisz określić ją np. w konstruktorze:
Ten post edytował erix 14.10.2006, 19:26:29 -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zwykle erix niezawodny dzieki.
A jak by to wygladalo w tym konkretnym przypadku? Wiem wiem chyba za wiele wymagam ale mam malo czasu na ten projekt a 1000 spraw w proszku ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Jak zwykle erix niezawodny dzieki. Taak? ![]() A wracając:
Utwórz w klasie var $keyboard (zgodnie z moim przykładem) i do funkcji konstruktora wrzuć całą tą tablicę, ale zmień pierwszą linijkę na:
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Niestety jak mam tak
Kod class cTypoGenerator { var $keyboard; $this->keyboard = array( // top row '1' => array( '2', 'q' ), '2' => array( '1', 'q', 'w', '3' ), '3' => array( '2', 'w', 'e', '4' ), '4' => array( '3', 'e', 'r', '5' ), '5' => array( '4', 'r', 't', '6' ), to mi wyskakuje blad Parse error: parse error, unexpected T_VARIABLE, expecting T_FUNCTION in C:\Program Files\xampp\htdocs\xampp\Qba\misspell\misspell_4.php on line 8 a linia 8 to Kod $this->keyboard = array( Ja chyba ciemny jestem bo mi to nie dziala. |
|
|
![]()
|
|
Bo to w funkcje trzeba wcisnąć!
Mam nadzieję, że z resztą sobie poradzisz... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
hehe dzieki tylko teraz trzeba chyba jakos odwolanie przerobic bo to
Kod $typos = cTypoGenerator::getWrongKeyTypos( $word ); juz nie działa ![]() sorry za trucie ale na klasach sie jeszcze srednio znam. Ten post edytował Qbexus 16.10.2006, 18:28:11 |
|
|
![]()
|
|
Utwórz najpierw instancję klasy. Jeśli bardzo Ci zależy na Twoim wywołaniu, to w każdej funkcji klasy wklep odwołanie do konstruktora.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Nie no wcale mi nie zalezy tylko nie wiem jak powinno wygladac nowe odwolanie ? bo teraz sa funkcje w funkcjach i jeszcze w klasie
![]() |
|
|
![]()
|
|
MANUAL, MANUAL i JESZCZE RAZ MANUAL!!! -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:20 |