![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż mam problem z instalacją php na Mandrake'u. Zainstalowałem już apache'a ale mam problem z php. Co dokładniej? Otóż gdy wpisuję w konsoli:
# ./configure --with-apxs=/usr/local/apache/bin/apxs (oczywiście gdy jestem w katalogu z php) to wyskakuje mi pod koniec taki błąd: checking for flex... lex checking for yywrap in -ll... no checking lex output file root... ./configure: line 2356: lex: command not found configure: error: cannot find output from lex; giving up i co z tym zrobić? ( moja wersja php to 4.3.2, a apache'a to 1.3.28 ) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Otóż mam problem z instalacją php na Mandrake'u. Zainstalowałem już apache'a ale mam problem z php. Co dokładniej? Otóż gdy wpisuję w konsoli:
# ./configure --with-apxs=/usr/local/apache/bin/apxs (oczywiście gdy jestem w katalogu z php) to wyskakuje mi pod koniec taki błąd: checking for flex... lex checking for yywrap in -ll... no checking lex output file root... ./configure: line 2356: lex: command not found configure: error: cannot find output from lex; giving up Zainstaluj sobie pakiety flex i bison. PS. Używaj BBCode'u jak cytujesz wynik działania jakiegoś programu. PPS. To chyba na php Początkujący powinno pójść |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki
Cytat PPS. To chyba na php Początkujący powinno pójść
Faktycznie, ale niestety nie zauważyłem tego "działu" jak pisałem temat. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 03:12 |