![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisze sobie szkielet strony
css:
Otrzymalem taki efekt ![]() po nacisnieciu przycisku tak wyskakuje ukryty div z formularzem ![]() chcialbym zeby to wszystko wygladalo tak ![]() oraz ![]() 2 problem nie wiem jak ustalic wielkosc pola textarea w css. Kiedys uzywalem rows i cols ale teraz proboje opierac sie tylko na css .... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat nie wiem jak ustalic wielkosc pola textarea w css. Kiedys uzywalem rows i cols ale teraz proboje opierac sie tylko na css
co do pozycjoniwania to masz ustaloną wielkość div środek więc możesz wyliczyć sobie wielkości formularza i za pomocą margin-top i margin-left przesunąć formularz, masz jeszcze do wykorzystania atrybit padding... Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprobowalem dodac do stylu
textarea { width: 300pt; height: 150pt; } no i nic to nie dalo. Nie mowie ze sposob jest zly bardziej prawdopodobne jest to ze robie cos nie tak tak wyglada moj formularz lacznie z divem w ktorym go umiescilem. Moze wszystko psuje sie przez to, ze jest on w ukrytym divie ? Udalo mi sie wypozycjonowac caly formularz tak jak chcialem mam jednak problem z tym jednym malym przyciskiem
nie wiem jak w css okreslic margines tylko tego jednego buttona Ten post edytował Dandelion 14.10.2006, 21:09:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat <label>Tresc<input type="textarea" name="tresc"/></label> to nie tak. 1. label to label a pole input to input ![]() 2. textarea to nie to samo co input zatem albo
w tym przypadku po kliku n napis tresc kursor automatycznie wskoczy na pole input o id pole1 majac juz takie textarea: możesz dodać rows i cols <textarea name="pole1" id="pole1" rows="10" cols="5">tu mozesz wstawic domyslny tekst</textarea> albo style css: <textarea name="pole1" id="pole1" style="width:100pt; height: 80pt;">tu mozesz wstawic domyslny tekst</textarea> Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pole textarea musi zawierać znaczniki rows i cols. Mogą być puste, ale muszą się pojawić.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:00 |