![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykonuję insert danych i wg manuala wartość zwracana przez mysql_query() to numer błędu - jeśli jest bezbłędnie to zwracane jest zero (brak błędu).
U mnie wpis się wykonuje i zwraca błąd numer 1 Nie mogę znaleźć informacji co oznacza ten numer .Chce rozważyć dalsze postępowanie względem numeru błędu , a przyznam się że wcześniej tego nie analizowałem , ograniczałem się do mysql_error() . Pozdr //edit - mysql_error nie zwraca błędu . Ten post edytował jastu 13.10.2006, 14:13:25 -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wartosc zwracana przez mysql_query to NIE JEST NUMER BLEDU tylko identyfikator wyniku, lub w przypadku Twoim (INSERT) logicznie TRUE lub FALSE (a nie nr bledu), liczba zwracana w Twoim przypadku 1 oznacza TRUE
mysql_query" title="Zobacz w manualu php" target="_manual Ten post edytował qlash 13.10.2006, 14:09:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Prawo Wylera:
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:02 |