![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy coś zrobiłem źle, bo nie znam się jeszcze za dobrze na MySQL, czy to może serwer coś nie tak...
Mam tą stronę: http://lopik.ovh.org/ przerobiłęm to na baze danych, i dodałem 3 wpisy i już więcej się nie da. :| A na krasnalu (serwer na HDD) jest wszystko ok. Kod do dodawania wpisów:
Z Góry Dzięki za Pomoc! PS. Wiem że header'y są źle, bo specjalnei dałem tak, bo forum dodawało jakies tagi ![]() Ten post edytował lopik 13.10.2006, 11:40:07 -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I jak wygląda struktura tabeli katalog?
-------------------- Prawo Wylera:
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może trzeba jeszcze port podać
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
erix nic nie pokazuje, po kliknięciu buttona 'wyślij' jest przeładowany formularz. zresztą mozecie sami stroawdzić.
hasło = pass Cytat("uli") I jak wygląda struktura tabeli katalog? hmm za dużo nie napisze ale, jest cos takiego: | id | link | data | opis | dodal | id = auto_increment link = unique data = datetime link = varchar(150) opis = varchar(150) dodal = varchar(50) grzesiek z portem raczej nie, bo inne skrypty wszystko działa tylko to cos nie moze zaskoczyc. ;/ No nie wiem co mam jeszcze podac.... -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Yyy, żeby sprawdzić, to musisz walnąć mysql_error" title="Zobacz w manualu php" target="_manual i die" title="Zobacz w manualu php" target="_manual przed header" title="Zobacz w manualu php" target="_manual, bo inaczej nie zobaczysz błędu
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
No wiem, zrobiłem tak, dopisałem te funkcje.
Ale tak jak napisałem żaden błąd się nie pokazuje. -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
Cytat
Wywal or die... i użyj jeszcze tego z mysql_error" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. Co teraz? Ten post edytował erix 13.10.2006, 16:11:52 -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Dobra coś odkryłem, ale pogubiłem sie teraz :|
Jeśli napisze zmienną: $haslo = 'pass'; przed if to działa dobrze. A jesli napisze w/w zmienną W! instrukcji if To hasło jest po prostu olewane :| moge dodawac wpisy bez hasła, choś by jaki był warunek. Ktos to rozumie ? ![]() No chyba że tak jest poprawnie, ale nikt by tego nie wiedzieł.... ![]() erix wpisałem to: echo mysql_errno() . ": " . mysql_error() . "\n"; tak było w manualu, ale błędu nie było, bo zapytania są jednak dobrze zrobione. ale to hasło nawaliło. -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może nie tyle hasło jest olewano, co nie jest spełniony warunek i nie jest wykonywany blok instr.
napisz jakieś echo w tym bloku, zaraz po if i napisz czy się pojawia bo z tego co napisałeś to zrozumiałem, że nie podajesz hasła przez post jak możesz to pokaż jeszcze formularz przekazujący hasło Ten post edytował gszesiek 13.10.2006, 17:03:59 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poproszę FORMULARZ!
czyli stronę skąd przesyłasz dane. Zobaczmy tam, skoro warunek, jak widać wywala się na porównaniu hasła //EDIT:
Wziąłem to z Twojej strony.... Ojjjjjj... id=... ;p Ten post edytował uli 13.10.2006, 18:22:13 -------------------- Prawo Wylera:
|
|
![]()
|
|
Formularz w HTML ? o to wam chodzi ?
Jeśli tak, to przeciez w źródle strony mozna zobczyć ![]()
I formularz ma action="dodaj.php" a dodaj.php to jest właśnie ten kod co w pierwszym poście, w w takiej postaci jak w pierwszym poście to nie działa. A w takiej działa:
PS. I nie pisz uli kodu HTML w tagu [php] bo od tego jest tak [html] ![]() Ten post edytował lopik 13.10.2006, 18:31:17 -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
Dobrze to w takim razie daj przed if:
I napisz co wyszło @UP: Przepraszam, ja nawet formularze w php robie i stąd 'zboczenie' ![]() //EDIT: ![]() a co to jest u Ciebie $haslo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O my ślepi ![]()
DO MODERATORÓW: Przepraszam za moją ślepotę. Nie chciałbym żeby to było odbierane jako nabijanie postów, więc jestem gotowy skasować te powyżej - ot, zmęczenie ![]() Ten post edytował uli 13.10.2006, 18:44:53 -------------------- Prawo Wylera:
|
|
![]()
|
|
Działa tzn. wpisane znaki w polu "haslo" wyświetlają się w echo przed IF.
// Hahahah ale plaeme dali wszyscy ![]() Eh ale pięknie ![]() Dobra, dzięki za rozwiązani hehehe // Powiedzmy że to był dla "was" sprawdzian z php ![]() ![]() Ten post edytował lopik 13.10.2006, 18:51:32 -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
Lopik ostatnia uwaga:
Proponowałbym umieścić hasło w MySQL i 'wyciągać' je przed warunkiem IF w Twoim przykladzie. Bezpieczniejsze. Poza tym pozwoli to Tobie w przyszłości na bazę userów. -------------------- Prawo Wylera:
|
|
![]()
|
|
Dzieki.
![]() Jak będę ją rozbudowywał, to napewno tak zrobie, ale narazie jeszcze myszę MySQL'a bardziej opanować ![]() PS. No wyszukiwarkę adresów to muszę na bank zrobić ![]() Ten post edytował lopik 13.10.2006, 20:02:25 -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:44 |