![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam taki problem, mam funkcję w jednym pliku i ona zbiera statystyki z różnych plików tekstowych funkcja ta zwraca tablicę, w parzystych komórkach jest nazwa pliku który jest sprawdzany a w nieparzystych ilość odwiedzin. problem tkwi w tym że w Operze wyświetlane jest wszystko OK,a w Firefoxie wyświetla mi tylko statystki bez nazw plików dane te wypisuję takim skryptem
bardzo dziwne to jest funkcja print_r($tab); w operze zwraca wszystko OK, w firefoxie parzyste komórki są puste bardzo proszę o pomoc Pozdrawiam Ten post edytował enigma 11.10.2006, 09:40:47 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
print_r nie jest wysyłane do przeglądarki, to nie jest wina tej funkcji, może pokarzesz chociaż ją w akcji i link do tego też by się przydał
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta pętla nie wyświetli Ci wszystkiego. Zauważ że dwa razy inkrementujesz i. W ten sposób w następnym przbiegu pęli jesteś o 1 iterację dalej niż powinieneś.
Zrób tak:
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
print_r nie jest wysyłane do przeglądarki, to nie jest wina tej funkcji, może pokarzesz chociaż ją w akcji i link do tego też by się przydał ja print_r nie używam w swoim skrypcie, tylko sprawdziłem osobno co zwraca i dla opery zwraca dobrze
a dla firefoxa 2.02b zwraca źle
działanie skryptu na swojej przeglądarce mozna sprawdzić tutaj Ta pętla nie wyświetli Ci wszystkiego. Zauważ że dwa razy inkrementujesz i. W ten sposób w następnym przbiegu pęli jesteś o 1 iterację dalej niż powinieneś. w parzystych komórkach mam tekst a w nieparzystych liczby, więc pętla jest napewno dobrze doszedłem co nie pasuje przeglądarkom, nie tylko FF ale IE też w funkcji wypełniajacej tabelę jest takie coś
chodzi o to że podaje link do strony dla której jest liczona statystyka i jako tytuł linku daje to co jest w znacznikach title, stąd taki zapis, jeśli przekaże do tabeli samą nazwe pliku to znaczy: to w FF jest dobrze więc co mogę zrobić żeby ten zapis pasował FF i IE bardzo proszę o pomoc ![]() pozdrawiam Ten post edytował enigma 11.10.2006, 18:43:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Akurat to wina interpretacji przeglądarek. Firefox jest po prostu bardziej wyczulony na błędy w kodzie. Dlaczego? Spójrz na źródło strony w przeglądarce i zobacz ile razy się <title> powtarza...
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie link który podałeś działa elegancko FIrefox / Opera.
Moze spróbuj wyczyścić u siebie cache przeglądarki? One tak czasem mają ;] -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
hehe bo zaktualizowałem już stronkę
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:30 |