![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem ze smarty otóż mam tabelę "category"
struktura Cytat ID || NAME || DESCRIPTION || IMAGE || MAIN_CATEGORY przykładowe wpisy - 2 Cytat 1 || Internet || Wszystko o internecie || /uploads/category/image.jpg || 2 || Strony WWW || O stronach WWW || || Internet W takim "układzie" Strony WWW są podkategorią dla Internetu, no i wyświetlam sobie same kategorie główne (tylko Internet) i jest ok, ale jak już wejdę, w tą kategorię i chce wyświetlić podkategorie (tylko Strony WWW) to pokazuje mi i Internet i Strony WWW jako podkategorie, robię to tak w pliku category.php mam kod
i w pliku category.tpl mam co mam źle :| wg. mnie powinno działać normalnie ![]() -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 1 Dołączył: 19.02.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Po pierwsze dodaj w pliku .php:
i zobacz czy wszystkie dane przesylane do smartow sa poprawne. Mam jeszcze watpliwosc co do tego fragmentu kodu:
przeciez w kazdej iteracji petli nadpisujesz sobie wpis poprzedni, czyli
ja bym zrobil cos takiego:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast rekordu pokazuje mi coś takiego
Cytat 1OAu I z debugera Cytat Smarty Debug Console included templates & config files (load time in seconds): Blue/index.tpl (0.43306) (total) Blue/modules.tpl (0.41237) Blue/category.tpl (0.40429) assigned template variables: {$GetFile} category.php {$SCRIPT_NAME} /lee/cms/category.php {$admin_bg_1} url('templates/Blue/images/bg_01.gif') {$category} Array (1) 0 => Array (5) id => 1 name => Others description => Artykuły o czymś tam image => upload/category/avatar_002.jpg main_category => empty {$color_1} #010058 {$color_2} #0200BC {$news_bg_1} url('templates/Blue/images/bg_01.gif') {$news_bg_3} empty {$subCategory} Array (1) 0 => Array (1) 0 => Array (5) id => 1 name => Others description => Artykuły o czymś tam image => upload/category/avatar_002.jpg main_category => empty {$theme} Blue assigned config file variables (outer template scope): {#files#} Array (0) {#vars#} Array (0) Update: ok już sobie poradziłem, miałem literkówke było mysq = new MySQL a nie mysql... Ten post edytował Lee 12.10.2006, 21:00:18 -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:16 |