![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam 2 domeny i jeden hosting. Jedna domena jest juz podpieta (jest to domena z tej samej firmy co hosting), a kolejna dopiero kupilem (z home.pl). Druga strona jest na tym serwerze w innym folderze. Co mam zrobic aby teraz to zrobic dwie inne strony. Po przekierowaniu nie ma podobno linkow. Jestem zielony w tych sprawach. Prosze o pomoc.
Screen z konta domeny: (IMG:http://img182.imageshack.us/img182/643/loljv9.th.png) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli masz hosting z cpanelem to tam masz 2 opcje dotyczące domen: zaparkowane domeny i domeny dodane. Wybierasz domeny dodane tam wpisujesz nazwe domeny i nazwe katalogu do jakiego ma się odwoływać domena, podajesz hasło i gotowe. Najpiej podaj jakiś nowy katalog i skopiuj do niego pliki strony z katalogu gdzie masz tą nową strone. W innych systemach administracyjnych powinny być podobne opcje. Aha! podajesz DNSy swojego serwera (takie same jak dla głównej domeny).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaznacz pole "Przekierowanie na podkatalog", a w polu "Przekierowanie WWW" wpisz nazwę katalogu, w którym znajduje się strona.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w perspektywie czasu jeżeli będziesz go miał troche to doradzam ujednolicenie i przetransferowanie domeny do firmy hostingowej.
nie ma jak jedna firma, jeden panel... i zalet moge tu pisać jeszcze kilka. WIem po sobie 6 domen kupionych w jednej firmie skierowanych na jeden serwer (do róznych katalogów (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ) Aktualnie " transferuję " 2 domeny znajomych od innego operatora do swojego bo miałem z nimi same kłopoty. pozdrawiam sz_majewski |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:42 |