![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym zrobić skrypt w php, który odbiera dane z formularza i plik.
Czyli takie coś jak kisęga gości, ale jest opcja wysłania pliku, a ja chcę, żeby go można było z tej "księgi" zapisać na dysku. Jak takie coś napisać? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ke? Po naszemu to?
Poszukaj na forum :-) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No coż...
Jestem początkujący, ale bałem się, że na forum dla początkujących nie dostanę odpowiedzi. A na forum szukałem i znajduję tylko podobne tematy, ale tego, czego szukam nie ma ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2003 Skąd: Chorzow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A moglbys jakos blizej opisac co jest Twoim celem ?
|
|
|
![]()
|
|
No... Widzę to tak:
Jest formularz. Wypełnia się takie pola: IMIĘ: (tu się wpisuje imię) PLIK: i tu taki rpzycisk "przeglądaj",itp.(wiadomo o co chodzi). WYŚLIJ - to jest przycisk. Po kliknięciu, formularz jest wysyłany do skryptu php. Skrypt odbiera dane i tworzy na ich podstawie takie coś: IMIĘ: np. Marek PLIK: opis.txt (po kliknięciu otwiera się ściąganie pliku) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php Początkujący --> Skrypty.
Ma to być oparte na plikach czy na bazie MySQL? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie ma SQL'a.
Poprostu chcę, żeby plik został wrzucony na serwer, a dalej to już sobie poradzę. Znalazłem Twoją odpowiedź, w jakimśpoście: "Natomiast o ładowaniu plików na serwer można (a włściwie należy) poczytać tutaj: http://pl.php.net/manual/pl/features.file-upload.php" Ale czy do tego potrzebny jest SQL? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
nie jest potrzebny, bo i po co.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:32 |