![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie mam mały problem ze swoja wlasna motywacja do pisania sporej stronki
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Słowa, słowa, słowa... - Hamlet || Funkcje, funkcje, funkcje... - Luke Star
-------------------------------------- Portal Literacki: ( |||------- ) 30% |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Programowanie to proces twórczy a nie lanie asfaltu, nie zawsze idzie równo.
Jak nie masz ochoty to nie idzie, nie zmusisz się skoro czujesz że nie chcesz. Prawdziwi wymiatacze jak nie idzie to biorą piłkę do kosza i idą pograć ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OT:
Cytat sporej stronki Proszę.... tylko nie stronki... pierwszy punkt motywacyjny: miej szacunek do tego co robisz. Jeżeli nazywasz cokolwiek-chcesz-napisać-i-szukasz-wlasnie-motywacji stronką to... nie szukaj już motywacji.pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przypomniał mi się pewnien wpis na Bash'u..
Cytat Ja nie jestem leniem, mam po prostu zawyżone wymagania motywacyjne :-) Każdy robi co innego. Jak mam zamiar coś napisać, piszę albo dla siebie (sprawdzenie swoich umiejętności) albo dla kogoś. Często to co piszę ma dalszy sens - tzn. jest upubliczniane, rozpowszechniane. Wiem, że komus sie przyda więc pisze. Jezeli nie widzę sensu, żeby to pisać - rezygnuję. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrze ale co robicie żeby w trakcie pisania nie zanudzic sie i utrzymac swa aktywność umysłowa
![]() -------------------- Słowa, słowa, słowa... - Hamlet || Funkcje, funkcje, funkcje... - Luke Star
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No cóż pisze kolejne klasy i zamieszczam w internecie. Jeśli ludzie sie interesują i komentują to mnie to motywuje i napędza do pracy, jeśli natomiast nie komentują to dochodze do wniosku ze jestem zbyt inteligentny i inni mojej pracy po prostu nie rozumieja
![]() W każdym bądz razie wazny jest optymizm aby potrafić docenić swoją pracę i uwierzyć że jest ona bardzo ważna. Co jakiś czas ( 3-4miesiące) mam okres załamania, fascynacji grą komputerową. Uruchamiam wtedy jakąś gre, gram kilka dni i znowu wracam do pracy ![]() -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 5 Dołączył: 24.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co jakiś czas ( 3-4miesiące) mam okres załamania, fascynacji grą komputerową. Uruchamiam wtedy jakąś gre, gram kilka dni i znowu wracam do pracy ![]() mam identycznie. juz myslalem, ze jestem inny ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja czasem potrafię w jeden dzień zrobić wszystko co miałem w miesiąc.
-------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
Tak Turgon mi tez czasem sie tak zdarza
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Słowa, słowa, słowa... - Hamlet || Funkcje, funkcje, funkcje... - Luke Star
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Motywacja... u mnie to napewno muzyka ![]() Pozdrawiam ![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Dobrze ale co robicie żeby w trakcie pisania nie zanudzic sie i utrzymac swa aktywność umysłowa Regularne odpoczynki, zajecie sie czyms innym. (musze sie do tego zaczac stosowac ![]() ---- strife: polecam mahjongg'a ![]() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
ooooo FOREST GUMP
![]() ![]() -------------------- Słowa, słowa, słowa... - Hamlet || Funkcje, funkcje, funkcje... - Luke Star
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja zmotywuję autora tego tematu do czytania regulaminu. Zamykam go, póki nie dostanę od autora informacji co zrobił źle pisząc ten temat.
Zapraszam na PW wraz z linkiem do tematu. -------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy sobie uświadomić, że spora grupa ludzi będzie korzystać z tego, co planujesz zrobić i jeśli będzie to dobre, to zaabsorbuje ich to i będą z tego namiętnie korzystać. Poza tym fakt, że zobowiązało się coś wykonać w określonym terminie również mocno motywuje.
Warto też sobie puścić jakąś muzykę w trakcie projektowania. Najlepiej spokojną, bo przy zbyt dynamicznej myśleć i nic robić się nie da ![]() 1. Jose González - Veneer 2. Robert Kasprzycki 3. SDM 4. Edward Shearmur - K-PAX Soundtrack 5. Massive Attack 6. Thievery Corporation 7. Sigur Rós 8. Team Sleep 9. Porcupine Tree 10. Riverside 11. Oceansize 12. Anathema 13. Coma 14. Myslovitz 15. Moonlight 16. Hevia 17. Bobby Mc Ferrin itd. ... tyle mi na myśl przyszło na na poczekaniu... ![]() Ten post edytował Speedy 11.10.2006, 12:12:26 -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I mnie, jak chyba każdemu, zdarzają się takie okresy "niemocy twórczej". Moim sposobem na to jest praca - płacą mi, więc robię
![]() ![]() Ale jak już wspomnieli przedmówcy - muzyka, muzyka, i jeszcze raz muzyka. I spokój, poza tym. W robocie na okrągło leci jakiś shoutcast chilloutowy/lounge, to nam ułatwia pracę. A moja osobista toplista do programowania: - Coma - Nightwish - Sigur Rós - Múm - K-Pax Soundtrack i może to ciekawe, bo typ muzyki zupełnie inny: - Sylver - Benassi Bros (ostatnie dwie płytki) ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 10 Dołączył: 20.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie to różnie bywało....
Piszac kolejne aplikacje tworzylem sobie inny framework , coraz to mialem lepsze pomysly organizacji calosci... Czasami zabieralem sie za cos duzego, napisalem 30% i juz mi sie nie chcialo bo mialem pomysl na cos innego i bralem sie za nowa rzecz A raz zebralem wszystkie mysli i napisalem sobie porzadny FrameWork, napisalem sobie troche klas ktore potem kopiowalem itd itd... Czasami spedzalem 8 godzin na komputrze i napisalem nic, bo tylko obmyslalem strategie. Jak juz wyprodukowalem sie to szedlem spac, a rano byly nowe pomysly itd.. Zdaza mi sie czasem ze jestem gdzies poza domem i wpada mi pomysl na cos nowego, to mam wielka ochote siasc przed komputer:P Niestety tak sie nabiera doswiadczenia.... Slucham czesto radia, czasem tak juz mnie wkurza radio ze wylaczam calkiem a czasem zapuszcze sobie jakiegos seta light'owego Trance.... lepiej sie mysli ![]() Grunt to byc konsekwentym w tym co sie robi i konczyc to co sie zaczyna. Jesli chodzi o motywacje... to motywuje mnie $, stworzenie czegos nowego, jakis fajny pomysl. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Within Temptation
Nightwish Lacuna Coil Axel Rudi Pell Soundtracki z Ghost In The Shell Stand Alone Complex Czasem na szybko jakiś komiks internetowy typu VGCats czy Userfriendly. Jak już nic nie pomaga to przeszukiwanie YouTube. Po dawce rozrywki ochota do pracy wraca ![]() Ten post edytował raikou 11.10.2006, 15:58:52 -------------------- Humans cannot create from nothingness, humans cannot accomplish anything without holding on to something, humans are not gods.
PLD Linux AC / Eclipse 3.2.1 / Firefox 2.0 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cóż, różnie to bywa...
Najlepsza jest osobista motywacja ;P /czasem ktoś "odgórny"/ Gdy nie idzie, to chwytam za "grzejnik" i potem najczęściej przychodzi coś do głowy. Jak nie, to zawsze np. w szkole przyjdzie do głowy pomysł... A jako "motywatorów" muzycznych używam zazwyczaj vocal trance'u. IMHO hip-hop się do tego zupełnie nie nadaje, bo rozprasza uwagę. Gdy zupełnie nic nie idzie, to cały czas idzie na Forum ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A próbowaliście jeść? U mnie pomaga
![]() ![]() -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:46 |