![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 1 Dołączył: 20.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Zrobilem tabele, ktorej wiersze maja byc oddzielone poziomym obrazkiem, o wysokosci 2px, dlugim na cala szerokosc strony. Obrazek jest wypelniony gradientem. W arkuszu CSS robie to tak:
Czyli na dole kazdego wiersza wstawiam ten poziomy obrazek. Problem w tym, ze tylko w Firefoksie jest on wstawiany na calej dlugosci wiersza. W IE i Operze obrazek zaczyna sie na nowo w kazdej komorce, co psuje efekt gradientu, ktory ma przebiegac przez cala szerokosc tabeli. Jak moge skuteczniej wstawic jeden obrazek na calej dlugosci wiersza? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 315 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewne Chodzi o to samo co tu http://forum.php.pl/index.php?showtopic=54544&hl=
Niestety nie udało nam się rozwiązać tego problemu:/ Wstępnie pozostaje dzielenie obrazka na poszczególne komórki. Wierze że jest jakieś rozwiązanie, ale tymczasowo nie udało się nic:/ Problem był poruszany na wielu forach i działa poprawnie podobno dopiero od IE 7. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 1 Dołączył: 20.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest dokladnie ten sam problem.
W takim razie nie pozostaje chyba nic innego, jak dolozyc dodatkowe wiersze, ktore beda zawierac wlasnie ten obrazek rozdzielajacy... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomysł: każdy TR zamykać jeszcze w TBODY. W TBODY dawać obrazek z tłem. Nie do końca semantycznie, ale może da rade. Nie wiem, nie sprawdzałem.
pozdr. Ten post edytował siemakuba 11.10.2006, 07:29:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:58 |