![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2006 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam funkcję, która sprawdza i zapisuje do bazy pozycję danej strony pdo danym słowem na google.com do bazy:
funkcja sql wykonuje zapytanie of cors ![]() Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in plik.php on line 835 fragment
zwraca do $poz pozycję strony ( to działa na 100% ) wiem że zamiast dwóch zapytań można było użyć jednego, jednak dla kalrowności kody celowo rozbiłem na dwa .. linia 835 to pierwszy while ( 3 linijka ciała funkcji ) .. chyba jednak moja wyobraźnia jest ograniczona ;/ help .. Ten post edytował macek 5.10.2006, 19:03:13 -------------------- Bez takich avatarów - moderator
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Według mnie musisz mieć jakiś błąd w zapytaniu...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrob:
W ten sposob sprawdzisz czy zapytanie zwraca poprawny wynik - komunikat Twojego bledu sugeruje ze argument przekazany mysql_fetch_array nie jest prawidlowym wynikiem. -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W lini 5 używasz zmiennej $db jako wynik zapytania mysql i na niej opierasz działanie pętli while.
W lini 32, wewnątrz pętli nadpisujesz tę zmienną, co powoduje błąd. Użyj tu innej nazwy zmiennej i powinno być OK. pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2006 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
udało uporać mis ię z problemem w nocy
![]() ![]() dzięki za sugestie ![]() -------------------- Bez takich avatarów - moderator
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:23 |