![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem wygląda następująco.
W xmlu mam sobie pewne ustawienia, ich schemat wygląda tak:
mam teraz taki problem, że chcę sprawdzić, czy wartość z _GET`a nie równa się któremuś znacznikowi-
no i in_array() wywala błąd Cytat Wrong datatype for second argument -gdy odkomentuję each to owszem, zaczyna działać, ale tylko dla pierwszego znacznika.... jak rozwiązać mój problem?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A co wyświetla var_dump($array)?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przed zastosowaniem each($array)
Kod object(SimpleXMLElement)#2 (3) { ["name"]=> object(SimpleXMLElement)#4 (1) { ["@attributes"]=> array(1) { ["value"]=> string(3) "sth" } } ["second"]=> object(SimpleXMLElement)#5 (1) { ["@attributes"]=> array(1) { ["value"]=> string(3) "foo" } } ["third"]=> object(SimpleXMLElement)#6 (1) { ["@attributes"]=> array(1) { ["value"]=> string(3) "bar" } } } po: Kod ray(4) { [1]=> object(SimpleXMLElement)#6 (1) { ["@attributes"]=> array(1) { ["value"]=> string(3) "sth" } } ["value"]=> object(SimpleXMLElement)#6 (1) { ["@attributes"]=> array(1) { ["value"]=> string(3) "sth" } } [0]=> string(4) "name" ["key"]=> string(4) "name" }
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zasada plików konfiguracyjnych pisanych w XML-u: odstępujemy od atrybutów na rzecz wartości tagów. (<tag>test</tag> zamiast <tag value="tag" />).
Poza tym, coś łatwiej wczytasz przez SimpleXML. @edited: miałem na myśli to, że wczytywanie atrybutów przez SimpleXML jest nieco dziwne (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Fipaj 5.10.2006, 17:38:03 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Zasada plików konfiguracyjnych pisanych w XML-u: odstępujemy od atrybutów na rzecz wartości tagów. (<tag>test</tag> zamiast <tag value="tag" />). dzięki, trafna uwaga, jednak to tylko uproszczony zapis- w rzeczywistości każdy tag ma więcej wartości.... Cytat Poza tym, coś łatwiej wczytasz przez SimpleXML. no przecież używam simpleXML, jednak nie znam sposobu, by sprawdzić czy jakiśtam string (w tym przypadku wartość get`a) ma odpowiadający tag (przy okazji mój problem nie dotyczy wartości tagów, tylko samych ich nazw (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 16:35 |