![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam posiadam
IPB Invision Power Board v2.1.3 (Final) i IPB Invision Power Board v2.1.7 (Final) czy któraś z tych wersji jest darmowa i czy moge jej używać ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
pisze w pliku z licesja.
Obie wersje sa legalne, jezeli nie lamia zasad ich dystrubucji (w tym takze wykupienie licesji - zakup produktu). Wersja bez platnie dawana to 2.0.0beta z tego co pamietam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co się dowiedziałem, od kolegi który jest dość dobrze zaznajomiony z IPB (jest w suporcie polskim IPB) to żadna wersja IPB nie jest już legalna (niestety)
-------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co się dowiedziałem, od kolegi który jest dość dobrze zaznajomiony z IPB (jest w suporcie polskim IPB) to żadna wersja IPB nie jest już legalna (niestety) prawo nie działą wstecz, więc na drzewo - ani myśle im płacić za IPB 1.3 ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Skrypt jest na jakiej licesji na jakiej zostal wydany
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co wiem, wersje 1.x są w pełni legalne, w momencie ich wydawania IPB było darmowe i nadal powinno tak być (chyba nawet na stronie IPB jest nadal do pobrania, ale tego pewien nie jestem, a nie chce mi się sprawdzać)
![]() teoretycznie wersja 2.0 też była dostępna, chociaż nie jestem pewien, czy nie tylko w wersji trial, a tu z legalnością nie wiem jak jest do końca... w każdym razie, z tego co wiem, wersje przed 2.0 można dowolnie wykorzystywać (a były udostępniane jeszcze w czystym kodzie, więc modyfikacje też są dopuszczalne) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stare wersje są legalne, ale nielegalne jest ich rozprowadzanie.
IPB 2 w wersji finalnej także jest udostępnione w czystym kodzie. Tylko wersje beta są zakodowane. -------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:03 |