![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Opiszę problem. Mam sobie stronę logowania. Niech dla przykładu wygląda ona następująco: administrator.php
Jak widać z formularza przesyłane są pola login i pass metodą POST. I w związku z tym pytanie: Jak odczytać te zmienne na dowolnej stronie po logowaniu? Wiadomo, że można użyć na następnej stronie np.
Ale w jaki sposób odczytać te zmienne na następnych stronach bez przesyłania tego w formie Słabe to raczej logowanie:) Wydaje się, że php powinien przechować pola login i pass w zmiennych globalnych, ale tego nie robi. Z góry dziękuję za odpowiedź na moje (jak mi się wydaje lamerskie) pytanie. Usprawiedliwia mnie tylko to, że dopiero się uczę ![]() Pozdrawiam Uli -------------------- Prawo Wylera:
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Cookies, Sesje
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciastka są raczej problematyczne (nie każdy ma włączone).
Dziękuję za podpowiedzi - zdecydowałem się na sesje. Już poczytałem i wiem czym to ugryźć, wypróbowałem i nawet działa ![]() Dziękuję jeszcze raz! ![]() -------------------- Prawo Wylera:
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Ciastka są raczej problematyczne (nie każdy ma włączone). Prawie każdy: http://www.ranking.pl/index.php?page=Ranks...&stat=10|OW Tak czy siak, jeśli będziesz miał wyłączone cookies, to bardzo prawdopodobne, że SID będzie gubiony. Poza tym, względy bezpieczeństwa. Ten post edytował erix 5.10.2006, 15:53:03 -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 07:04 |