![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zalozmy ze wykonuje jakies dzialanie na jakims skrypcie, on mi definiuje np. bledy w formularzu, czy jest mozliwosc wylapania wszystkich bledow jakie skrypt php stworzyl? Czy jedno jedyne i tlyko jedna mozliwosc odpowiedzi z php to echo "jedna jedyna wartosc nie wiecej";
Bo gdybym chcial np echo "cos"; echo "cos2"; echo "cos3"; tylko problem polega na rozdzieleniu tych wartosci jako osobnych -------------------- TESTWIEDZY.PL - Przetestuj swoją wiedzę...
Nie ma rzeczy niemożliwych. Niemożliwe wymaga jedynie więcej czasu... Pracujemy na Ciebie! - MINDFLOW.PL |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież response nie musi iść tekstem.
Możesz sobie wysłać XML'a o takiej przykładowo konstrukcji:
a potem tego XML'a sparsować i wydostać te wartości. Możesz też response'a wysłać w formacie JSON, wtedy masz jeszcze prościej bo możesz przesłać gotową tablicę. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, mike_mech wybacz pytanka:) ale ja dzis zaczalem pisac, nie wiem walidacje formularza robie i wychodzi to mi sie podoba... To korzystajac z okazji zapytam o cos jeszcze:
Mianowicie, mozna zrobic tak ze jak mam advAJAX.assign() costam onInitialization onSucces... to moze zrobic wlasnie tak, ze w momencie zaladowania/zakonczenia/w przypadku bledu, wykona mi submita jakby nie robil tego za pomoca ajaxa? Do czego pieje... w momencie dostania bledu chcialbym pchnac skrypt (z przeladowaniem nawet) swoim tokiem by wyczaic bledy. ALe to pytanie jest poboczne, bo juz wiem jak przekazac bledy do ajaxa -------------------- TESTWIEDZY.PL - Przetestuj swoją wiedzę...
Nie ma rzeczy niemożliwych. Niemożliwe wymaga jedynie więcej czasu... Pracujemy na Ciebie! - MINDFLOW.PL |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na przykład:
Kod advAJAX.submit( document.getElementById( 'identyfikatorFormularza' ), {
onSuccess : function(obj) { alert(obj.responseText); }, onError : function(obj) { document.getElementById( 'identyfikatorFormularza' ).submit(); } }); |
|
|
![]()
|
|
Hm, czyli standardowo, tlyko jak widze wiaze sie to defakto z dwoma zpaytaniami, jeden z poiziomu ajaxa a drugi normalny... no ale ok, wlasciwie oto mi chodzilo
-------------------- TESTWIEDZY.PL - Przetestuj swoją wiedzę...
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:31 |