![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zainstalowałem sobie IIS5.1 na winxp potem dodałem php 5.1.6 zgodnie z instrukcją z manuala na php.net dodatkowo zainstalowałem mysql 5.0.24a. w php nie mam obsługi mysql ![]() Pozdrawiam, woolkan |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Miałem ten sam problem, jednak nie udało mi się go rozwiązać, ale doczytałęm się że przyczyną jest to, że php w wersji 5. nie obsługuje bezpośrednio MySQL v 5. (albo odwrotnie - już nie pamiętam) tyko trzeba jakieś dodatki/moduły zaciągnąć ze strony żeby grało ze sobą. Gdzieś na jakimś forum, albo stronie jest opis tego problemu tylko chyba nie tutaj (być może gdzieś na wss.pl) Męczyłem się z tym ze dwa dni, w końcu przesiadłem się na php v 4.4.4 i MySQL 4.x i w sumie jestem zadowolony, bo tym razem php na dzień dobry obsługuje MySQl. Jakbyś potrzebował pomocy w instalacji mojej wersji konfiguracji to nie ma problemu. -------------------- Pozdrawiam
Acro |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale MySQL'a nie instalowalem, a tylko PHP....
Więc raczej wina leży po stronie współpracy IIS'a z PHP w wersji pow. 5.0.x czy nawet 5.1.x |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:59 |