![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Moje 'nice' URLe wygladaja tak Kod /index.php/Test:UserLogin/ /index.php/Test:UserLogout/ Odnosniki natomiast Kod <a href="/index.php/Test:UserLogin">link</a> <a href="/index.php/Test:UserLogout">link</a> Problem polega na tym ze za kazdym razem gdy poruszam sie po stronach Opera wyswietla mi to co ma w cachu z poprzendiego razu. Problem nie wystepuje przy zwyklych redirectach ?var=val&..... Znacie moze jakis skuteczny sposob na to zeby zmusic przegladarki by wyswiatlaly to co sie dzieje a nie to co maja w cachu ? Ten post edytował thornag 4.10.2006, 13:31:30 -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 10 Dołączył: 20.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
odpowiednie metatagi lub header" title="Zobacz w manualu php" target="_manual i z głowy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
header("Location: ...") ? No ale to bezsensu po co sie maja dw arazy wykonywac zapytania itp itp. Co do meta tagow to jednak chcialbym zeby obrazki i reszta byly cachowane inaczejmnie bandwidth zezre
![]() edit: Wlasnie zauwazylem ze skrypty sie tez nie wykonuja. Moze jakas konfiguracja apacza zamiast wszedzie wciskac headery ? Ten post edytował thornag 4.10.2006, 15:49:24 -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 10 Dołączył: 20.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a po co Location
![]() Nic nie mówiłem o location ;]
Nie wiem jak to sie ma do cachowanych obrazkow. Ten post edytował eai 4.10.2006, 15:50:38 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Nic nie mówiłem o location ;] Oj tam male przeoczenie ![]() Ten post edytował thornag 4.10.2006, 16:03:40 -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Inne pomysly ? Możesz sobie dodawać do linków losowy string na końcu. To oczywiście trochę kwasi idee Nice-URLs, ale może to właśnie to czego szukasz :) Możesz jakoś "uładnić" ten losowy string, żeby wyglądał na potrzeby :) Kod /index.php/Test:UserLogin/Token:324sdnf38457 pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Jest to jakis pomysl
![]() ![]() ![]() O apache juz chyba nie jest na mnie obrazony bo zaczal dzialac. Mimo wszystko dzieki za pomoc. Ten post edytował thornag 4.10.2006, 16:09:32 -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:15 |