![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
1. ściągnąlem sobie właśnie platforme eklipse iprawdę mówiąc mam mały problem. Czy eklipse da się ustawić tak by w trakcie pisania pojawiała się podpowiedź co do nazwy funkcji /zmiennej / klasy aktualnie wpisywanej tak jak to jest w zend studio? jeśli w eklipse sięnie da to czy znacie jakiś inny IDE pod php dla winshita xp z taką opcją? 2. mam zainstalowanego zend studio w wersji 5.2.0. niestety korzystanie z tej platformy pod windozem jest uciążliwe. mianowicie w trakcie pisania wpisywane linijki kodu pojawiają się z opuźnieniem tak jakby komputer nie nadążał z wyświetlaniem na ekranie tego co napisałem. pod linuxem wszystko chodzi dobrze i płynnie. nie mam takich problemów co pod winshitem. czy ktoś zna przyczynę dlaczego pod windozami tak działa zend? dzięki i pozdrawiam, woolkan Ten post edytował woolkan 4.10.2006, 12:47:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2. Może zainstaluj/przeinstaluj najnowszą javę. Mi i pod win i pod linuksem ZDE działa szybko.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ad1)
wspomniales ze sciągnales eclipsa, ale nic nie napisales czy sciagnales pluginu do php pod eclipsa, takie jak: phpEclipse, czy tez ZEnda PHPIDe. Uzywalem obu i zawsze podpowiadalo. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2. Może zainstaluj/przeinstaluj najnowszą javę. Mi i pod win i pod linuksem ZDE działa szybko. mam świeżą instalacje winxp (ma raptem tydzien) z zainstalowaną javą w wersji 1.5.0_06 zassaną se strony sun'a. Próbowałem też wcześniejszych wersji javy jak i zenda na starej istalacji systemu ale pod windozą zawsze był lipton ![]() ad1) wspomniales ze sciągnales eclipsa, ale nic nie napisales czy sciagnales pluginu do php pod eclipsa, takie jak: phpEclipse, czy tez ZEnda PHPIDe. Uzywalem obu i zawsze podpowiadalo. pobieram jeszcze raz eclipse tym razem jakąs wersję na 120mb (eclipse SDK 3.2.1) poprzednio pobrałem eclipse w wersji php IDE All-in-One która zajmuje 84mb szukałem na stronie eclipse linków do zassania pluginów o których pisałeś.. ale albo jesteś ślepy albo szukam nie tam gdzie powinienem ![]() -------------------------- a nie... coś znalazłem... ![]() ![]() Ten post edytował woolkan 4.10.2006, 13:11:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat szukałem na stronie eclipse linków do zassania pluginów o których pisałeś.. ale albo jesteś ślepy albo szukam nie tam gdzie powinienem Wpisze se w google: phpEclipse download - full linkow Co do PHPIDE to mialem na mysli wlasnie to co sciagasz. mi dziala gitowo. Tu masz nawet topic o tym: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=48664&st=0 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam [...] 2. mam zainstalowanego zend studio w wersji 5.2.0. niestety korzystanie z tej platformy pod windozem jest uciążliwe. mianowicie w trakcie pisania wpisywane linijki kodu pojawiają się z opuźnieniem tak jakby komputer nie nadążał z wyświetlaniem na ekranie tego co napisałem. pod linuxem wszystko chodzi dobrze i płynnie. nie mam takich problemów co pod winshitem. czy ktoś zna przyczynę dlaczego pod windozami tak działa zend? Spróbuj zrobić downgrade do np. 3.5 i wtedy sprawdź jak szybko ci działa. Ten post edytował escaflowne 4.10.2006, 14:40:45 -------------------- Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec - Woody Allen
/home/env: Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.1 | FreeBSD 8.0 | NetBeans 6.8 | symfony 1.4 |
|
|
![]()
|
|
Spróbuj zrobić downgrade do np. 3.5 i wtedy sprawdź jak szybko ci działa. na wcześniejszej instalacji systemu winxp, zend w wersji 3.5 chodził płynnie natomiast jak przesiadłem się na wersje 5.0.0 i 5.2.0 to już były problemy i zend strasznie haczy ![]() co do eclipse... to co jest z tymi podpowiedziami nazw w eclipse? ![]() dziękuję za pomoc ![]() woolkan Ten post edytował woolkan 4.10.2006, 14:56:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Osobiście używam PHPEd i jest zadowolony, jednak zastanawiam się nad eclipse .. Pozdrawiam Darektbg -------------------- skocz.org - system skracania linków
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@woolkan: mam ten sam problem z Zendem na moim domowym P4 2 GHz :/ Zacina pod Winda, a na linuxie chodzi porpawnie.
Naomiast w pracy na 3GHz 64 bitowym AMDku dziala juz plynnie. Chociaz po 5h pracy potrafi zwisnac :/ Ale neistety nei mam na to rozwiazania ![]() Ten post edytował Seth 12.10.2006, 09:28:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 22 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Kraków - NH - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a próbowaliście tego http://arj.ovh.org/?p=6 ?
-------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy da się jakoś włączyć Browser Output pod Linuxem? Instalacja Explodera pod wine lub vmware to jedyna opcja dla PHPEclipse, a tu?
W PHPEclipse kiedy najeżdzałem kursorem myszy na zmienną opisaną w ten sposób:
to wyskakiwało mi to co jest w komentarzu, oczywiście trochę sformatowane. Czy coś takiego jest w php IDE? -------------------- Humans cannot create from nothingness, humans cannot accomplish anything without holding on to something, humans are not gods.
PLD Linux AC / Eclipse 3.2.1 / Firefox 2.0 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:38 |