![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z IE. Przy pomocy advAJAX sciagam dane i wstawiam do DIVa
Wszystko dziala poprawnie pod Mozilka 1.5.0.2 Problem pojawia sie jednak na IE w wersji 5.5 i 6. Przejawia sie to tym ,ze pasek przewijania strony "drzy". Niby cos tam sie dzieje , ale nie moge przesunac paskiem strony do samego dolu. Jednak gdy zastosuje "cwancyk" w postaci wyszukiwania tresci i szukam ostatniej pozycji na liscie , to strona przewija sie wlasnie do tej pozycji i wszystko jest juz w porzadku. Dodam jeszcze ze problem jest wtedy gdy do DIVa zaladuje ponda 300 elementow ( moze ich byc nawet 5000). Wyglada na to ,ze IE ma problem z okresleniem wysokosci dokumentu. Czy jest to normalne ? Czy moze mozna temu jakos zaradzic ? A moze inaczej powinienem budowac zawartosc DIVa ? Ten post edytował gaza 27.11.2006, 09:12:33 -------------------- pozdrawiam
Gaza Apache 2.0.52 PHP 5.0.2 MySQL 3.23.58 phpMyAdmin 2.5.4 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 9 Dołączył: 14.10.2006 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cięzko powiedzieć co sie dzieje... U mnie na IE 7 działa, na drugim kompie na IE 6 też działa.
Przerobiłem ten skrypt. Może będzie lepiej działać..
Spróbuj umieścić div-a w którego umieszczasz text w div-ie o pozycjonowaniu relatywnym. Czasami to pomaga na wiele bolączek ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za podpowiedz, niestety nie dziala.
Ktos zasugerowal mi ze problem jest tego rodzaju ,ze IE po dodaniu kolejnych elementow, ma problem z okresleniem dlugosci strony. I w zwiazku z tym rozwiazanie z szukaniem ostatniego elementu na stronie niejako informuje IE o tym gdzie ona sie konczy. Zatem w tym przypadku trzeba gdzies tam na samym koncu strony wstawic tekst w kolorze strony. Nastepnie podczas uzupelniania kolejnych blokow z elementami, w tle wyszukiwac ten "ukryty" element i nastepnie, jezeli to konieczne, prechodzic do poczatku strony. Narazie zajalem sie inna czescia projektu, ale jak wroce do tematu , to napisze o efektach tego rozwiazania. -------------------- pozdrawiam
Gaza Apache 2.0.52 PHP 5.0.2 MySQL 3.23.58 phpMyAdmin 2.5.4 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 14:30 |