![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tablica zawiera setki danych. Muszę to wrzucić do bazy. Jak wrzucam INSERTem wartość $tablica do pola tablica to mi nic nie wpisuje ale na pewno dałem zły typ bo ustawiłem varchar. Jak to zrobić poprawnie?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaj więcej szczegułów.
Podaj kod inserta, strukturę tabeli w bazie, opis tablicy z danymi... Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli dobrze zrozumialem -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, żę chcesz wrzucić tam tablicę zserializowaną?
Jeżeli setki danych, to typ pola VARCHAR nie jest odpowiedni. Maksymalnie możesz w nim zapisacać 255 znaków, co jakoś z setkami danych nie bardzo mi się kojarzy. Ustaw typ pola na TEXT lub LONGTEXT - zależnie ile masz tych setek :) Co do wrzucania danych:
Może być, że będziesz musiał po serialize" title="Zobacz w manualu php" target="_manual i mysql_real_escape_string" title="Zobacz w manualu php" target="_manual dać jeszcze addslashes" title="Zobacz w manualu php" target="_manual - nie pamiętam dokładnie czy będzie to konieczne. Jeżeli jednak tak, po przeczytaniu danych i musisz dać stripslashes" title="Zobacz w manualu php" target="_manual przed odserializowaniem (unserlialize" title="Zobacz w manualu php" target="_manual). pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie chce mi dodać zserializowanej tablicy.
Tablice mam taką:
Zrobiłem w bazie pole LONGTEXT ale nie wrzuca. Oczywiście z danymi z tablicy chcę wrzucić dane z innych tablic oraz pojedyncze wartości dlatego chce to zrobić za pomocą jednego inserta. Te inne wartości wrzuca bez problemu ale jak chce dodać wartość tablicy to już nie dodaje nic. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co na to mysql_error" title="Zobacz w manualu php" target="_manual?
Bo tak, to ja ci powiem że mi chce dodać i komu teraz wiara? :) Możesz pokazać jak to dodajesz? pozdr. |
|
|
![]()
|
|
$tab8 to tablica która wygląda jak wcześniej napisałem.
Błąd nie wyskakuje ale też nic nie jest dodane do bazy. Jak w Insercie dam tylko "liczba", "min" i "max" to dodaje bez problemu ale to są wartości zmiennej. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ten post edytował erix 4.10.2006, 12:48:24 -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Ano działa
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:55 |