![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem prosty skrypt do uploadowania fotek w pliku zip, który wygląda tak:
problem polega na tym, że firefox nie potrafi poradzić sobie z uploadem większego pliku (opera, czy msie, potrafią). Przy małym archiwum, wszystko idzie jak trzeba. Firefox wyświetla następujący komunikat: "skrypt na tej stronie może być zajęty,m lub przestał odpowiadać. Możesz przerwać skrypt teraz, lub kontynuować, by sprawdzić, czy jego wykonywanie się zakończy". Jeśli wybiorę "zakończ skrypt" - wczytywana jest właściwa strona (ta z action w formularzu), a właściwe pliki są przegrane do folderu. Poza tym, jeśli skrypt znajduje, się na serwerze (nie na localhoście) i dochodzi ewentualne skalowanie, głupieć zaczynają wszystkie przeglądarki - przy czym pliki przeskalowane bądź nie, znajdują się w odpowiednim katalogu. Czasami 1-2 gdzieś zginie :/ Wygląda jakby brakowało jakiejś funkcji w stylu flush... Wszystkie parametry php.ini (post_max_size, max_upload, itd...)ustawione są z duuuużym zapasem, więc problem leży gdzie indziej. Z góry dzięki za odpowiedź. Ten post edytował seler 2.10.2006, 22:37:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 167 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2004 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm, nie wiem czy można na to coś poradzić. IMHO jest to zabezpieczenie Firefoxa przed skryptami, które się długo wykonują - głównie dla zabezpieczenia przed złośliwymi JavaScript na niektórych stronach, które np. w IE powodują zwis przeglądarki. Ja np. chociażby przy wgrywaniu większych baz za pomocą PhpMyAdmina też mam ten komunikat i niestety cierpliwie klikam KONTYNUUJ, aż się baza wgra...
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:32 |