![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pisze czeckout do sklepu i mam problem , pobieram dane z bazy danych oznaczonego numerem sesji, jest to kilka produktow i wyswietlaja one mi sie w osobnych tabelach w/g wzoru, problem mam z wysłaniem tych danych do bazy danych poniewaz kazda tabela ma to samą nazwe, czy da sie wyswietlic wyniki tylko w jednej tabeli ? a może da sie połaczyc dane z kilku tabeli w jedna ?
include "db.php"; $cxn = @ConnectToDb($dbServer, $dbUser, $dbPass, $dbName); ?> <form action=uu.php method=GET> <? $result = mysql_query("select * from cart inner join products on cart.itemId = products.itemId where cart.cookieId = '" . GetCartId() . "' order by products.itemName asc"); while($row = mysql_fetch_array($result)) { echo "<input name=\"orders\" type=\"text\" value=\"$row[itemName]\"><br>"; } ?> <input type="submit" name="Submit" value="Submit"> </form> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast nazwy kolumny możesz podać cyfrę odpowiadającą jej położeniu
Przykład: products( itemId int not null auto_increment primary key, itemName varchar(200), cookieID varchar(200) ); cart( itemId int not null auto_increment primary key, itemName varchar(200), cookieID varchar(200) ); i teraz możesz napisać $row[itemName] - nie wiesz co wyświetli lub $row[1] lub $row[4] gdzie wyświetlisz itemName z tabeli cart lub product O to chodziło? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 14:29 |