![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem chce napisać skrypt który bedzie służył mniej wiecej do subskrycji napisałem a oto skrypt.
formularz.htm <form action=zapis.php3 method=get> <input type=hidden name=ok value=1><br> <input type=text name=dodaj><br> <input type=submit value=submit> </form> zapis.php3 [php:1:b01d3cca75]<?php $dane="||$dodaj||; $file="plik.txt"; $fp=fopen("$file", "w"); flock($fp, 2); fwrite($fp, $dane); flock($fp, 3); fclose($fp); ?>[/php:1:b01d3cca75] usun.php3 [php:1:b01d3cca75]<?php $file = file("plik.txt"); $total = count($file); for($i=0; $total > $i; $i++){ $split = explode("||", $file[$i]); } <form action="zapis.php3" method="post"> <input type="text" name="zmienna1" size="45" value="<? echo $split[1]; ?><br> <input type="text" name="zmienna2" size="45" value="<? echo $split[2]; ?><br> <input type="text" name="zmienna3" size="45" value="<? echo $split[3]; ?><br> <input type="submit" value="submit"><br> </form> ?>[/php:1:b01d3cca75] I mam pytanie co lepiej zmienić co zrobić lepiej jak zrobić żeby plik usun.php3 przy stworzeniu przyciska na stronie z formularzem usuń usuwał dany mail np. ...@....... i ten skrypt jest niedopracowany bo jeżeli chce zapisać dwie osoby to zapisuje jedną a pierwsza która sie zapisała zostaje usuwana.Dzięki z góry za odpowiedz. ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 13 Dołączył: 26.06.2003 Skąd: Piekary Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zapis.php3
[php:1:5214a1d727] <?php $dane="||$dodaj||; $file="plik.txt"; $fp=fopen("$file", "w"); flock($fp, 2); fwrite($fp, $dane); flock($fp, 3); fclose($fp); ?> [/php:1:5214a1d727] Powinno być chyba[php:1:5214a1d727]<?php $dane="||$dodaj||"; $file=("plik.txt"); $fp=fopen("$file", "a"); flock($fp, 2); fwrite($fp, $dane); flock($fp, 3); fclose($fp); ?>[/php:1:5214a1d727] Ale nie jestem pewny czy to jest dobrze -------------------- This is only game
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 13 Dołączył: 26.06.2003 Skąd: Piekary Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do usuwania to możesz zastosowac taki kod
Plik Usun.php [php:1:257f064744]<?php $table=file("plik.txt"); $table=array_reverse($tabela); for($i=0; $i<count($table); $i++) { $dane=explode ("||", $table[$i]); print("<b>.: $dane[0] :."); print("<br>"); print("Numer $i --- <a href=del.php?linia=$i>Usuń</a>"); print("<br>"); print("<br>"); } ?>[/php:1:257f064744] Plik del.php: [php:1:257f064744]<?php $linia = addslashes($_REQUEST['linia']); $table=file("plik.txt"); unset($table[$linia]); for($n=0;$n<count($table);$n++) { $table[$n]=chop($table[$n]); } $cale=implode("rn",$table); $open=fopen("plik.txt", "w"); fwrite($open,chop($cale)); fclose($open); ?>[/php:1:257f064744] Mam nadzieje że jakoś pomogłem, i że kod będzie działać -------------------- This is only game
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorry że robie tyle kłopotów kod ktury zapisuje ok ale troche nierozumie kodu usun.php i del.php jak mam zrobić żeby w pliku formularz.htm przy wpisaniu w pole tekstowe jakis meil zostanie usuniety.i jak zrobic przycisk usuń.Sorry jeszcze raz bardzo bede wdzięczny za pomoć i podaj mi swoje gg prosze.sorry jeszcze raz
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Kod usuwający działa na zasadzie uswania danej lini z pliku.W pliku usun.php wyświetla on wszystkie e-maile obok każdego dawając link usuń który zawiera numer lini e-maila w pliku. Natomiast w pliku del.php jest usuwana dana linia z pliku.
-------------------- This is only game
|
|
|
![]()
|
|
<form action=zapis.php3 method=post>
<input type=hidden name=ok value=1><br> <input type=text name=dodaj><br> <input type=submit value=Zapisz> </form> <form action=del.php method=post> <input type=submit value=Usuń> </form> to na gorze zapis działa lecz usuwanie niedziała i lista dla admina z mailami czyli usun.php Warning: array_reverse() [function.array-reverse]: The argument should be an array in c:usrkrasnalwww2usun.php on line 19 takie cos wyskakuje i niechce wyświetlić prosze jakbys zaproponował zrobić formularz.htm - zeby mial opcje dla uzytkownika zeby wpisał sie i wypisał.del.php - zeby był na stronie formularz.htm i zeby był jako input Usun.usun.php - jak zabezpieczyc prostym logowaniem hasłem.i podaj swoje gg to pogadamy moze ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 20:29 |