![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam od jakiegoś czasu "bawie" się php, postanowiłem przerobić skrypt subskrypcji flymail z textowej na mysqlową i napotkałem problem z którym nie wiem jak sobie poradzić. A mianowicie z istniejącymi mailami w bazie. Otóż kiedy wpisuje jakikolwiek email, przykładowo: subskrypcja@o2.pl to wszystko jest ok wlatuje do bazy i sobie tam siedzi, ale kiedy wpisuje ten sam mail jeszcze raz (jeden po drugim) wywala błąd że juz jest taki mail w bazie - czyli wszystko OK, tak jak powinno być! Problem pojawia się wtedy gdy po subskrypcja@o2.pl wpisuje inny email a potem znowu ten pierwszy - zaczynają się dublować maile w bazie
podam przykład krótki: wpisuje subskrypcja@o2.pl --> w bazie id1 email:subskrypcja@o2.pl wpisuje tralala@wp.pl --> w bazie id2 email:tralala@wp.pl wpisuje subskrypcja@o2.pl --> w bazie id3 email:subskrypcja@o2.pl oto część kodu odpowiedzialna za to: Cytat $result=mysql_query("SELECT * FROM subscribe"); while ($row = mysql_fetch_array($result)) { $id = $row["id"]; $email2 = $row["mail"]; } if($email2==$email) { include("errors/mail_exists.php"); exit; } $email to email który jest wpisywany w <input> czy ktoś wie gdzie jest problem? z góry dziękuję |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:28 |