![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chcialem sobie potestowac transakcje dla Mysqla w zwiazku z czym napisalem maly skrypt debufgujacy. Oto jego output. Kod Nr: 0 SQL => SET AUTOCOMMIT = 0 Result => Success Rows => 0 Time => 0.00014 Nr: 1 SQL => START TRANSACTION Result => Success Rows => 0 Time => 4E-05 Nr: 2 SQL => DELETE FROM test WHERE id=99 Result => Success Rows => 0 Time => 0.05455 Nr: 3 SQL => SELECT * FROM test Result => Success Rows => 90 Time => 0.00554 Nr: 4 SQL => SELECT * FROM bla Result => Table 'Myooch_New.bla' doesn't exist Rows => -1 Time => 6E-05 Nr: 5 SQL => INSERT INTO test SET id = 1, di = 'emma' Result => Success Rows => 1 Time => 0.00013 Nr: 6 SQL => INSERT INTO test SET id = 4, di = 'get' Result => Success Rows => 1 Time => 6E-05 Nr: 7 SQL => INSERT INTO test SET id = 4, di = 'get' Result => Success Rows => 1 Time => 6E-05 Nr: 8 SQL => SELECT * FROM test WHERE id = 4 Result => Success Rows => 62 Time => 0.00061 Nr: 9 SQL => ROLLBACK Result => Success Rows => 0 Time => 3E-05 Nr: 10 SQL => SET AUTOCOMMIT = 1 Result => Success Rows => 0 Time => 3E-05 Jak najpierw wysylam zapytanieustawiajace Autocommit na zero, zaczynam transakcje wstawiam dane do bazy a pozniej zamiast ja "popelnic" - anuluje. Jednak info mimo wszystko laduje w bazie. Dlaczego ? -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy na pewno innoDB lub poprawnie wszystko zrobiles?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zagladajac do manuala MYSQla ktory swoja droga strasznie nieprzyjazny jak dla mnie, wszystkie zapytania sa wyslane po kolei tj
1.Ustawienie autocommit na 0 2. Rozpoczecie transakcji 3. Tutaj inne zapytania 4. Rollback Jak widac wszysko jest po kolei i mimo iz anuluje transakcje to ona jest wykonana. Co do inoDB to nie mam pojecia o czym piszesz ![]() -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jak widac wszysko jest po kolei i mimo iz anuluje transakcje to ona jest wykonana. Co do inoDB to nie mam pojecia o czym piszesz InnoDB to typ tabeli dla ktorych mozna stosowac transakcje. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
SongoQ - Dzieki, teraz juz wszystko jasne. Powiedz mi czy masz moze namiar na jakis porzadny kurs w necie ktory nie konczy sie na select insert i update ? Siedzac w anglii nie mam zabardzo mozliwosci dania zarobic helionowi. Google podsunal mi wprawdzie kilka roznych rzeczy ale tak jak mowie albo standardy albo opis konkretnych przypadkow.
-------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
Hmm, kursow raczej nie polecam bo tam przewazine to do zapytan sie sprowadza. Wszystko jest w manualu a zeby sie dowiedziec co jaka baza posiada to zostaje tylko literatura lub wertowanie manuala, dokumentacji i wdrazanie poszczegolnych rozwiazan i te rzeczy same przychodza. Sam wiem z doswiadczenia ze czytanie forum kilka razy dziennie jest bardzo wielkim plusem.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 15:31 |