![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2006 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
mam w bazie zapisane dane o użytkownikach, ale chciałbym mieć możliwość ich aktualizacji. Pobieram z bazy dane użytkownika o danym ID, zwraca mi tablice w której mam takie dane jak -id (int) - nazwa (varchar 32) - aktywność (0/1) Wypełniam sobie formularz no i oczywiście wartości value pola z nazwą czy ukrytego id wypełniam sobie. Aktywność mam jako checkbox. chciałbym aby zgodnie ze zwrócona wartością 0 lub jeden był był zaznaczany lub nie. Czy będę musiał rozwiązywać to metodą dając to w inboxle czy może da się to rozwiązać jakoś inaczej. Używam szablonów Smarty(chociaż to duże słowo bo dopiero się ich uczę) -------------------- "Nie masz żadnej szansy, ale ją wykorzystaj" Arthur Schopenhauer
wiersze |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przekaz ta wartosc do smarty przez assign i w smart {if $stan==1}checked="checked"{/if}
-------------------- [gg:8166107][jid:mmatheww@jabberpl.org][mail:mat.wojcik[at]gmail.com][www: http://mwojcik.pl]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2006 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No w sumie, najprościej. Dzięki
![]() -------------------- "Nie masz żadnej szansy, ale ją wykorzystaj" Arthur Schopenhauer
wiersze |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie lepiej juz przekazac checked=cehcked lub nic? i w szablonie <inpu type="checkbox"{check}> Nie wiem jak sie pisze bo nie uzywalem smarty.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 12:42 |