![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem poniewaz nie moge zaladowac obrazkow do sql-a wczytuja mi sie tylko male gify wieksze rozmiarowo sa uciete a jpg wogole mi nie czyta niewiem w czym problem
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2003 Skąd: Chorzow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaz definicje tabeli i kawalek kodu ktorym wstawiasz do bazy, bo jakos mi sie szklana kula zepsula
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok moment
|
|
|
![]()
|
|
baza:
[sql:1:327b3931fe] CREATE TABLE obrazy ( obraz_id int(10) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT, obraz MEDIUMBLOB, rodzaj_obrazu VARCHAR(10) NOT NULL, KEY obraz_id (obraz_id) );[/sql:1:327b3931fe] tym dodaje: Kod <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/2000/REC-xhtml1-20000126/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <meta http-equiv="content-language" content="pl"> <title>wczytywanie pliku binarnego</title> </head> <body> <?php if (isset($_POST['submit'])) { // jeseli formularz zostal odeslany require_once("mysql_connect.inc"); // --------------------------------------------- //echo 'rozmiar: '.$tmp_name.' .'; if (filesize($the_file) > 6000) { echo '<a href='dodaj.php'>za duzy plik sprobuj ponownie</a>'; } else { $image=addslashes(fread(fopen($_FILES['the_file']['tmp_name'],"r"),$_FILES['the_file']['size'])); //echo 'rozmiar: '.$the_file.' .'; // zapytanie $query= "INSERT INTO obrazy VALUES (0,'$image','{$_FILES['the_file']['type']}')"; if (mysql_query($query)) { echo'Obraz numer <b>'.mysql_insert_id().'</b> zostal zapisany!'; } else { echo 'obraz nie moze zostac zapisany w bazie danych'.mysql_error(); } mysql_close(); } } else { // formularz ?> <form action="dodaj.php" method="post" enctype="multipart/form-data"> <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="100000000000"> Wybierz plik do przeslania: <input type="file" name="the_file"> <br> <input type="submit" name="submit" value="Przeslij!"> </form> <?php } //zakonczenie do submit ?> </body> </html> to jest do odczytu: [php:1:327b3931fe] <?php require_once("mysql_connect.inc"); $query = "SELECT obraz, rodzaj_obrazu FROM obrazy WHERE obraz_id={$_GET['i']}"; if ($query_result=mysql_query($query)) { $image=mysql_fetch_array($query_result); header ("Content-type: $image[1]"); echo $image[0]; } mysql_close(); ?> ?>[/php:1:327b3931fe] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2003 Skąd: Chorzow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli jestes windziany to daj do fread tryb "rb" zamiast "r". Na razie nie mam innych pomyslow, ale jeszcze pokukam.
|
|
|
![]()
|
|
tak jestem :-) sprobuje i dam znac
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:08 |