![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2004 Skąd: Z nikąd Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Do jakich formularzy użyć tokena?
Denerwujące byłoby gdybym użył do wszystkich. Myślałem o dodaniu tylko do formularzy, które są dostępne bez logowania. Co o tym myślicie? Macie lepszy pomysł? Dzięki! -------------------- kOskiToS :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co rozumiesz pod pojęciem "token"? Obrazek CAPTCHA? Jeśli tak to dokładnie tak jak mówisz, do wszystkiego co jest dostępne bez logowania, смерть ботом!
-------------------- Humans cannot create from nothingness, humans cannot accomplish anything without holding on to something, humans are not gods.
PLD Linux AC / Eclipse 3.2.1 / Firefox 2.0 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2004 Skąd: Z nikąd Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
OK. Dokładniej: wszystko bez logowania poza formularzem logowania? ;]
-------------------- kOskiToS :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 4 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moim zdaniem to dobry sposob
ale zeby bylo lepiej daj tylko 3 literowe/liczbowe tokeny ![]() -------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(koskitos) OK. Dokładniej: wszystko bez logowania poza formularzem logowania? ;] Tak, ale moim zdaniem tylko jeśli dasz jakiś limit prób logowania. Cytat(macza) ale zeby bylo lepiej daj tylko 3 literowe/liczbowe tokeny Zgodze się, ale albo 2 albo 3 znaki, najlepiej tak ładnie zrobione jak na www.rapidshare.de -------------------- Humans cannot create from nothingness, humans cannot accomplish anything without holding on to something, humans are not gods.
|
|
![]()
|
|
Spoko.
Ale nie widzę sensu ograniczania liczb prób logowania, gdyż nie ma tu dużego zagrożenia. Przecież bot nie może mi nic zrobić (w logowaniu tylko sprawdzam dane z bazy). Nie może nic poprostu dodać do bazy. -------------------- kOskiToS :D
|
|
|
![]()
|
|
Po co jakiś bot ma ci kilka razy na sekundę odpytywać bazę poprzez skrypt logowania i zwiększać load serwera?
Ogranicząjąc liczby nieudanych prób logowania eliminujesz ataki na konta typu brute force, a przynajmniej wydłużasz je do kilkuset miliardów lat. Ten post edytował raikou 30.09.2006, 17:17:21 -------------------- Humans cannot create from nothingness, humans cannot accomplish anything without holding on to something, humans are not gods.
|
|
![]()
|
|
A po co bot ma się męczyć wysyłając dane do formularza?
Wystarczy, że wyświetli moją stronę (na samym starcie wykona pare zapytań do bazy). Może poprostu ograniczyć ilość wejść dziennie? ;/ <Lol> -------------------- kOskiToS :D
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(koskitos) A po co bot ma się męczyć wysyłając dane do formularza? Wystarczy, że wyświetli moją stronę (na samym starcie wykona pare zapytań do bazy). Może poprostu ograniczyć ilość wejść dziennie? Ja używam klas do cachowania wyników sql+php, i nie wiem jak ty to robisz. Podałem tylko ewentualność jaka może zajść, czyli bezsensowne obciązenie maszyny i próba włamiania. Mało prawdopodbne ale możliwe, ludzie są nieprzewidywalni. Jak chcesz to sobie ogranicz ilość wejść dziennie, ale najlepiej wyciągnij skrętkę z gniazdka, serwerowej i swojej, maszyny, będzie łatwiej, szybciej i skuteczniej. ;/ </Lol> [/sarcasm] -------------------- Humans cannot create from nothingness, humans cannot accomplish anything without holding on to something, humans are not gods.
|
|
![]()
|
|
Bez komentarza
-------------------- kOskiToS :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 00:23 |