![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z góry przepraszam za kolejny post o 'stronicowaniu' ale nie mogłem sie doszukać w sieci rozwiązania mojego problemu.
Kod:
Wszystko ładnie ale tylko na 1 stronie. Włączając 2 stronę wyniki nie pokazują się. Odkryłem jedynie, że jest to spowodowane zapytaniem SQL a konkretnie poleceniem "WHERE slowa LIKE '%$q%'", poniważ bez niego wszystko działa ok. Gdy tylko dokładam warunek, działa tylko 1 strona. Reszta nie. Cyy mógłby mi ktoś pomóc roywiya ten problem, bo ja nie mam pojęcia dlaczego to nie działa. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. mysql_escape_string jest tu niepotrzebne, skoro definiujesz jako INT
2. Skad bierzesz $q? Najlepiej wyswietl ja prostym: echo '$q= ' .$q; zaraz przed zapytaniem i sprawdz jej wartosc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienną $q biorę z $q = $_GET[q]; a $_GET[q] z formularza na wcześniejszej stronie, który przesyła poprzez method="get". Następne strony generowane są w ten sposób:
, co daje w adresie szukane słowo oraz numer strony. Sorki, że nie napisałem tego w 1 poście... Powracając do problemu. Wyrzuciłem "mysql_escape_string" z polecania, ale to nic nie dało. Dalej jak było tak jest. Na każdej stronie sprawdziłem wartość $q i na każdej jest ona prawidłowa, więc taka sama jak na wcześniejszych. Nie działa tylko ( i aż) wyświetlanie wyników. Jak potrzeba to prześle cały kod (jest troszkę długi). Ten post edytował WEC_26 29.09.2006, 19:21:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro tutaj masz:
$_GET['strona']
To zmien tu 'str' na 'strona' i bedzie ok. ![]() Ten post edytował myth 29.09.2006, 20:47:09 |
|
|
![]()
|
|
OPS... Nie zauwazylem błędu.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 10:22 |