![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2006 Skąd: Słupsk / Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie zapytanie na stronce:
$sql = "SELECT * FROM $kiedy2 WHERE city LIKE $kierunek"; zmienne $kiedy i $kierunek pochodzą z formularza z poprzedniej strony. W przypadku ,gdy nie umieszczam warunku (WHERE city LIKE $kierunek) wszystko jest ok , ale gdy dołączam ten warunek pojawia się komunikat Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource nawet jak wpisuje recznie city LIKE"Szczecin" wyswietla mi eten sam komunikat. Polaczenie z baza jest ok, w tabeli jest pole city i jego zawartosc tez jest taka jak w zapytaniu,a mimo to ciagle nie dziala. HELP. Ten post edytował dawid_p 29.09.2006, 15:55:17 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zgubiłeś cudzysłowy:
Po drugie, nigdy nie stosuj zapytań do bazy danych z czystymi danymi z forumlarzy... pamiętaj, że haker może wpisać jako $kiedy2 = "users WHERE login='admin';--" i dzięki temu, twoje zapytanie będzie wyglądało tak: tak, dwa myślniki to znak komentarza w sql ![]() Poczytaj o sql insertion/sql injection w dziale o bazach danych żeby wiedzieć, jak się przed tym zabezpieczyć ![]() PS> jeżeli to nie pomogło wywołaj zaraz po zapytaniu i powiedz, co wyświetliło ![]() Ten post edytował L_Devil 29.09.2006, 16:04:34 -------------------- Językiem którym najlepiej operują wszyscy programiści są przekleństwa.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2006 Skąd: Słupsk / Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dalej to samo
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /forms/oferta.php on line 42 Warning: mysql_free_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /forms/oferta.php on line 64 Mój błąd. Teraz jest wszystko wporządku,dzięki za pomoc. Ta choroba mnie dobija i juz ledwo widze na oczy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak:
Wczesniej przed zapytaniem proponuje tak:
To samo ze zmienna kierunek -------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
Po pierwsze wpisac nie może , bo to sa pola formularza bez dostępu, które zostały wypełnione danymi jeszcze z wczesniejszego formularza i tak sformatowane,że nawet ja nie widze,ze to formularz(Zablokowany dostęp, brak obramowania,itd...). A w adresie strony nic się nie wyswietla
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie lepiej jest po prostu wyswietlic dane na stronie w normalny sposob a pola dac w input type="hidden"?
-------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
też można...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:57 |