![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z IE
![]() ![]() Otoz mam diva np. <div>Strona glowna ></div> no i w IE zdarza mi sie, ze osttanie znaki "na >" sa kopiowane linijke nizej. Jesli dam po divie <br/> to ten problem znika. Co sie dzieje?! ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieje się to że pewne znaki sa kluczowe dla HTML stąd ich stosowanie może przynieść nieoczekiwane skutki.
Powinieneś zastosować encje: <, > |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Dzieje się to że pewne znaki sa kluczowe dla HTML nie jestem do końca pewny, że problem bierze się waśnie stąd. Zdarzała mi się taka sytuacja z innymi znakami, np |, a ten nie jest chyba kluczowy.Problem można rozwiązać właśnie za pomocą <BR> i chyba jakieś rozwiązanie w stylach dawało radę... niestety nie pamiętam go :( pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przed chwila przetestowalem < > . Niestety to nie w tym problem. Po usunieciu tych znakow powiela kolejne w kolejce
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To bug IE, nie błąd kodu. Kiedyś się z nim męczyłem, niestety nie pamiętam rozwiązania :-|
W każdym razie nie obwiniajcie kodu Krzysztofema. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wystarczy zamknąć ten block w <div></div> lub czekać na porawki ze strony MS..wiec wybierz pierwszą opcję..
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj dać dla tego diva zoom: 1; w CSS (najlepiej by bylo gdybyś to zrobił przez komentarze warunkowe, bo te właściwość rozumie tylko IE).
-------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2007 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
dodaj bialą spacje i problem w nogi.
|
|
|
![]()
|
|
tylko problem w tym, ze zabiera ostatnie litery z wyrazu. A tu nigdzie bialej spaciji nie dam
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż kod. Wróżenie z fusów piętro wyżej.
Ten post edytował gekon 8.02.2007, 13:18:42 -------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Pokaż CAŁY kod.
-------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co za różnica jak ten kod wyglądał, skoro wiemy że chodzi o bug IE?
![]() http://www.positioniseverything.net/explor...characters.html |
|
|
![]()
|
|
Chciałem pokazać palcem
![]() -------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:32 |