![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 495 Pomógł: 2 Dołączył: 5.02.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Array ( [id] => XX [szept_id_uzytkownika] => XX [szept] => XX [szept_data] => XX [szept_ip] => XX [szept_host] => XX [szept_przegladarka] => XX [login] => XX [id_uzytkownika] => XX )
Powiedzmy, że to jest jeden z x wierszy w tablicy, którą mam. Tablica powstała poprzez wyciągnięcie danych z bazy danych MySQL. W taki sposób:
(Naturalnie zmienna: $pobieranie_danych_wpisow to zapytanie do bazy danych) Kilka pytań. W jaki sposób w pętli dodać do tak stworzonej tablicy dodatkową kolumnę np. [data_sformatowana], której wartości zależałyby od wartości w polu [szept_data]. Dla każdego wiersza musiałby być wykonywany odpowiedni warunek nadający wartość. W jaki sposób w pętli wyświetlić zawartość tablicy tak, by można było je pobierać podobnie jak w takiej pętli:
naturalnie już po sformatowaniu (pierwsze pytanie), a więc tak, by za pomocą kwadratowych nawiasów definiować, które pole wiersza ma być wyświetlone (łącznie z dodanym wcześniej). Ewentualnie, czy są możliwości prostrzego wykonania takiej operacji? -------------------- Programista Stron i Serwisów WWW oraz Aplikacji Internetowych
Specjalista ds. Pozycjonowania Aplikacji Internetowych Copywriter |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ja to tak zrozumiałem. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 09:23 |