![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie
![]() Moj kod:
Niestety nie widzę błedu a sql wywala mi: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /db/db_functions.php on line 27 I odrazu pytanie jak zrobić pętlę aby to zapytanie wyświetliło wszystkie dane zawarte w tablicy. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co ty chcesz wyswietlic?
![]() Jezeli wszystkie id, ktore zawieraja cyfre 1, to zapytanie powinno wygladac tak:
Zamiast:
daj:
i zobacz jaki blad wyswietli. Jezeli chcesz pokazac wszystkie dane to albo wrzucasz je sobie do tablicy i potem wyswietlasz, albo w petli dajesz:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za podpowiedź.. znalazłem błąd. Okazało się że popełniłem literówkę przy wyborze bazy, a funkcja
or die(mysql_error()); okazała się bardzo pomocna. Skonstruowałem zapytanie wyświetlające wszystkie dane, posortowane wg potrzeb i powstaje kolejne pytanie.... Jak wymusić na sqlu aby odpowiedzi podawal w pakietach po 3.... Coś takiego jak Limit 3, jednak nie powinien kończyć wyświetlania danych a je układać np: odp1,odp2,odp3 odp4,odp5,odp6 ...itd.... Z góry dziękuję za pomoc. P. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:53 |