![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Kombinuje ale coś mi nie wychodzi
![]() Potrzebuje wyciągnąć ze stringu np. " t te tes test " znaki odzielone spacją - w ASCII to char(32) jak sie nie myle. Nie wiem jak to zrobić. Chcę aby program sam znalazł pierwszą litere/cyfre która nie jest spacją i wybrał wszystkie do momentu wystąpienia kolejnej spacji. A potem następne występujące znaki itd... Ilość spacji jest różna i może być zmienna, tak jak ciąg znaków. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
print_r( explode( " ", $text ) );
? -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No tak, to wiem ale jak wybrać np. 3-ci ciąg znaków?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ok, już wiem ale explode chyba nie rozróżnia chyba ilości spacji bo to mi nie działa jak powinno. Działa jakby nie rozróżniał ilości wystąpienia spacji.
Dobra już mam dzięki funkcji preg_split, dzięki za naprowadzenie :] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 15:55 |