![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm sam nie wiem jak to napisać.
Mam plik txt "kasa.txt" Dane wysyłane z formularza są zapisywane każde w osobnej lini, i zawsze dopisywane na końcu. " $f = fopen("kasa.txt", "a+"); " I zrzuciłem ten plik do tablicy, i chciałem przesortoać "rsort" i go odcztać, ale coś nie wychodzi. Dajmy na to że dane mam już zapisane w pliku, trzeba tylko je odczytać. Nie bawiłem się jeszcze funkcją sortowania, i za bardzo nie kumam ![]() Takie coś niby wymyśliłem, ale nie działa. I normalne że nie działa, bo jak to robiłem z głowy to nie mogło zadziałać. ![]() Da się wogóle zrobić takie coś ![]()
-------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
CO ty robisz??
Otwierasz plik do odczytu Wczytujesz (inna metoda) caly plik sortujesz linie Zapisujesz do pliku otwortego W TRYBIE DO ODCZYTU Nie zamykasz tego pliku, ani nie cofasz kursora odczytujesz ten plik Czytaj: totalna sieczka. Zrob tak -- otworz za pomoca file(), posortuj, otworz plik do ZAPISU, zapisz ze zlaczeniem (implode()), ZAMKNIJ PLIK, dopiero zajmij sie otwieraniem -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok poradziłem sobie, użyłęm krsortr
![]() Pytanie 2. Co zrobić żeby po wciśnięciu przycisku odświerzania "F5" nie działał skrypt ? Tzn. mam stronę, wypełnim formularz, daje 'wyślij' i wiadomosc wysłana, daje F5 i następny raz wysłana, itd. Da się zablokować jakos zeby po wysłaniu raz, nie dało się wysłać po naciśnięciu F5 ![]() -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 5 Dołączył: 14.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po wysłaniu formularza uzyj header" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
-------------------- zmoderowano - rozmiar
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9.07.2025 - 05:08 |