![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jak wtemacie,
Czy ktoś miał do czynienia z jakimś darmowym, intuicyjnym w obsłudze programie wspomagającym tworzenie diagramów UML |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przenosze
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 4 Dołączył: 5.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
DIA - dostępny zarówno na platwormę windows jak i na linux(wymaga instalacji biblioteki GTK)
Ten post edytował Astarot 26.09.2006, 14:28:42 -------------------- torrenty
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Jeszcze dorzucę UML2PHP. Fajna wtyczka, która stworzy klasy w php na podstawie UML.
Zapomniałe o linku ![]() http://uml2php5.zpmag.com/en/index.php Ten post edytował batman 26.09.2006, 14:33:53 -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
DIA z tego co mi wiadomo to program do rysowania kwadracików, kółek i kresek w żaden sposób nie zintegrowany z UML'em
Ja używam Poseidon for UML i jak na razie jest to najlepszy darmowy program do modelowania jaki znam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
E już był topic, w którym wymieniono tego typu programy.
ArgoUML ![]() Ten post edytował sf 26.09.2006, 14:48:39 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 4 Dołączył: 5.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat DIA z tego co mi wiadomo to program do rysowania kwadracików, kółek i kresek w żaden sposób nie zintegrowany z UML'em Z tego co mi wiadomo Dia świetnie nadaje się do tworzenia diagramów UML, Wystarczy przełączyć zakładkę Misc na UML -------------------- torrenty
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tylko czemu te wasze programy są jako źródła,
mi chodziło o zwykły program, a nie klasę, czyli instaluję sobie, i mam w menu start takiprogram |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Umbrello
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat tylko czemu te wasze programy są jako źródła, ![]() jesli masz na mysli, ze otrzymujesz pliki *.jar, to weź ty chlopie przeczytaj plik README dolączony do zestawow, a potem zadawaj pytania. Jest to normalna aplikacja, ino specyficznie sie uruchamia ![]() pomine juz fakt, ze od jednego usera dostales link, gdzie jest instalka w pliku exe... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Asarot w DIA możesz narysować coś co potem na kartce papieru mozna nazwać diagramem UML.. DIA jest po prostu wygodniejszy w tym względzie niż Photoshop albo Corel.
DIA jednak nie oferuje nic poza tym.. nie ma tam żadnych określonych typów zmiennych, powiązanych ze sobą pakietów, klas, które rozumie program, nie ma podziałów na typy diagramów, DIA nie ma wimplementowanej specyfikacji UML. To jest duża różnica wobec możliwości jakie dają takie programy jak Argo UML czy Poseidon.. to są zupełnie inne narzędzia, odpal je sobie to sam zobaczysz, że to spore uproszczenie nazywać program DIA programem do modelowania w UML. |
|
|
![]()
|
|
Cytat to weź ty chlopie przeczytaj plik README no to sobie czytam a tu ... Cytat First, you need the runtime environment for Java (J2SE) installed, get it from http://www.java.com for your platform. no sory, mam to uruchamiać poprzez: java nazwa_programu.class dzięki (ironiczne) Ten post edytował php programmer 26.09.2006, 15:37:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@php programmer: wyprowadź mnie, proszę, z błędu i powiedz, że tylko udajesz idiotę...
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
niestety nie udaję,
biorę inny z podanych programów, otwieram how to install i czytam Cytat Go to the subdirectory ECLIPSE/plugins and create a new, empty subdirectory in "plugins" Tylko że katalog ECLIPSE nie istnieje, |
|
|
![]()
|
|
Cytat no sory, mam to uruchamiać poprzez: java nazwa_programu.class Ja to przykladowo uruchomilem tak: Kod java -jar argouml.jar i mam normalna aplikacje. zrob se z tego plik BAT i po sprawie.Ale jak mowilem, byly tez i pliki exe do tego w linku podanym przez jednego usera, wystarczy tylko przeczytac co do eclipsa, to musisz najpierw sciagnac ECLIPSE. Jest to program (edytor), do ktorego mozna walic mnooooostwo wtyczek ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Cytat o do eclipsa, to musisz najpierw sciagnac ECLIPSE. Jest to program (edytor), do ktorego mozna walic mnooooostwo wtyczek o nieee, broń Boże mnie przed takimi programami, tylko sobie śmietnik narobie, podwójna praca, a jeśli ztym EXE chodziło ci o umbrello, to mi się coś WinRar zawiesza przy tym Ten post edytował php programmer 26.09.2006, 15:47:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety nie udaję, Domyśliłem się, bo gdybyś zainstalował javę to byś wiedział, że automatycznie skojarzone zostałyby rozszerzenia. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Skoro szukasz czegoś co można zainstalować przy pomocy wizarda to polecam Sybase PowerDesigner. Nie wiem, która obecnie jest wersja. Na tej, na której miałem okazję pracować (jako student jeszcze) można było cuda robić. Jedyna wada tego programu to cena.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Cytat o nieee, broń Boże mnie przed takimi programami, Musze sie z tobą nie zgodzic. Eclipsa uzywam do wielu zastosowan: java, php, svn i inne, ma wiele fajnych wtyczek i wszystko darmowa (wszystko co uzywam bo są i niedarmowe wtyczki).tylko sobie śmietnik narobie, podwójna praca, Oczywiscie nie wale wszystkich wtyczek do jednego eclipsa, bo by sie mulilo ciutke. Na kazdą okazje mam inaczej skonfigurowanego eclipsa. Cytat a jeśli ztym EXE chodziło ci o umbrello, to mi się coś WinRar zawiesza przy tym NIe, mialem na mysli tego linka co podal na samym początku Batman. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
phpprogrammer - jest taki program jak starUml -> http://staruml.sourceforge.net/en/. Bardzo prościutki w obsludze i ma instalkę pod windowsa jakiej potrzebujesz - czyli kliknąć i zapomnieć
![]() Tak od siebie dodam, że grymaśny jesteś - typowe pokolenie Windows ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:14 |