![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2006 Skąd: Bochnia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z miniaturami w galerii zdjęć. Wszystko ładnie się tworzy, tylko, że na tych pomniejszonych zdjęciach wszystko jest zamazane i wygląda tak jak w niskiej rozdzielczości filmikach przy powiększeniu - piksele... mam nadzieję, że dobrze zobrazowałem.
Da się to w jakiś sposób poprawić, żeby miniaturka była takiej samej jakości co zdjęcie? -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jakiś kawałek kodu?
[wróżenie_z_fusów] Na mój gust używasz funkcji imagecopyresized" title="Zobacz w manualu php" target="_manual zamiast imagecopyresampled" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. [/wróżenie_z_fusów] -------------------- Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów. Blog: Małolepszy.info |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2006 Skąd: Bochnia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest kod odpowiedzialny za tworzenie miniatury... jak widać jest resampled,więc to nie to. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dlaczego podajesz taką niską jakość jpg'a? Zakres trzeciego parametru imagejpeg" title="Zobacz w manualu php" target="_manual jest od 0 do 100. Nie dziwię się, że Ci wyskakuje pikselaza z pikselozą
![]() -------------------- Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów. Blog: Małolepszy.info |
|
|
![]() ![]()
|
|
Dzieki za pomoc
-------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 00:30 |