![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Założenia proste :
1. Tabela z kluczami id, key, value. 2. Proste metody set i get. Pozwalające na dodawanie lub pobieranie danych. Jednakże tutaj zaczęły się schody. Przecież taki rejestr potrzebuje czegos przynajmniej jak drzewko ? Jak zaimplementować. Metoda zapisująca ? Jak ? -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj sobie kolumne parentId, potem spreparuj odpowiednią tablice w php. A na końcu funkcje odczytującą wartości z tej tablicy po drzewie.
U mnie by to wyglądało m/w tak: Config::get() -> system() -> db() -> host(); a zapis Config::get() -> system() -> db() -> host( 'localhost' ); |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przeglądnij to: Temat: Klasa Configurator
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 384 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2004 Skąd: Grodzisk Mazowiecki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a do czego ten rejestr ma Ci służyć?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Buduje drugiego windowsa, tyle, że pod www
![]() Mi wystarcza zdecydowanie prosta struktura jak w ini ![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie po prostu potrzebuje w moim CMSie rejestra danych nie stałych.
To co mi podaliście za bardzo mi nie pomaga. sf nie mogę tego grzebać tak w trudno zmienialnych miejscach ![]() Ten post edytował Turgon 26.09.2006, 20:30:10 -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 384 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2004 Skąd: Grodzisk Mazowiecki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm.
Brzmi bardzo pro, ale mało to z pro ma związane. Robisz sobie prosta klase rejstru która będzie dostępna w każdym miejscu systemu, przy odpalaniu systemu ładujes sobie pliczek ini i siup. Tyle. Po co to do bazy ładować? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenoszę na php.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 05:52 |