![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
O co chodzi ... memy stronę index.php i w katalogu teksty kolejne podstrony np. home.php na stronie index.php zamieściłem:
teraz mam pytanie - aby wyswietlic zmienną ( na stronie index.php ) którą ustawie w pliku home.php musze użyć zmiennej globalnej? Jak mogę przenieść zmienną ze strony home.php na stronę index.php bez użycia formularza? Ten post edytował mitp 24.09.2006, 10:45:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Yh, skoro uzywasz $_GET to wrzuc ja do url'a. Zmienna przekazujesz w linku, ktory zamieszczasz w home.php.
index.php?go=cos $go=$_GET['go']; // przypisujesz wartosc 'cos' do zmiennej $go |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze źle sprawdzasz zmienne. Argumentem isset powinna być zmienna $_GET['go']. Po drugie, powinieneś sprawdzić, czy includujesz dobry plik. Po trzecie:
zmienna.php
index.php
Sprawdź jak to działa... -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 21:11 |