![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Nie rozumiem pewnego problemu jaki napotkalem edytujac dane w bazy danych. Otorz do edycji rekordow z mojej bazy danych uzywam skryptu : if ($edycja=="EDYTUJ") { $dzial_e = mysql_query("SELECT * FROM dane WHERE nazwa='$nazwa_e'"); while ($UL = mysql_fetch_row($dzial_e)) { echo ("$UL[0], "); } } Jak widac dzialanie tego skryptu polega na tym, ze po wcisnieciu przycisku "edycja" skrypt prawidłowo zresztą edytuje wpis do bazy danych odpowiadajacy rekordowi o wartosci zmiennej $nazwa_e odpowiadajacy pierwszej kolumnie majacej tu index [0]. I jak wspomnialem skrypt ten dziala prawidlowo. Problem pojawil sie w momencie gdy skrypt ten wstawiłem w miejscu pola wprowadzania danych w formularzu z zamiarem wyedytowania w nim wpisu do bazy: <INPUT TYPE="text" NAME="nazwa_e" SIZE="40" VALUE= <? ...tu jest skrypt jak wyzej. ?> > I jaki efekt ? W polu tekstu wyswietla mi tylko pierwsza czesc wpisu do bazy danych , tzn. jesli pod indexem [0] dla danej zmiennej mam wpisane do bazy "Konopnickiej 11a" to w polu edycji wyswietla mi jedynie "Konopnickiej" CZyli wyswietlany jest tylko czlon do pierwszej spacji. NIE ROZUMIEM SKAD TA RÓŻNICA ? CZY NALEŻY JAKOS INACZEJ EDYTOWC DANE W POLACH TEXTU ? CZEMU EDYTOWANY JEST TYLKO ZAWSZE PIERWSZY CZŁON WPISU W POLU TEXTU? pozdr. Profiko |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Jak widac dzialanie tego skryptu polega na tym, ze po wcisnieciu przycisku "edycja" skrypt To co tu pokazales to wyswietla dane a nie edytuje.prawidłowo zresztą edytuje wpis do bazy danych odpowiadajacy rekordowi o wartosci zmiennej $nazwa_e odpowiadajacy pierwszej kolumnie majacej tu index [0]. I jak wspomnialem skrypt ten dziala prawidlowo. Wracajac do problemu: wszystkie atrybuty maja byc w "", czyli:
a nie jak u ciebie:
uzywaj bbcode proszę poprawić tytuł o znacznik zgodnie z zasadami forum Przedszkole: Temat: Tematyka i zasady panujace na forum Przedszkole -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za podpowiedz. Reczywiscie jak sie uzyje "" wszytsko jest OK. Jakie to teraz proste jak
sie wie o co chodzi ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:00 |