![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
witam szanownych forumowiczów , mam bardzo prosty problem , niestety moja wiedza w dziedzinie php jest b.skąpa . znalazłem gdzieś w internecie na własne potrzeby taki niezwykle prosty skrypt <? $katalog = dir('.'); // aktualny katalog while($plik = $katalog->read()){ echo ("<a href=$plik>".$plik."</a><br>"); } $katalog->close (); ?> ma on za zadanie wylistowanie wszystkiego co znajduje się w bieżącym katalogu ( to napewno każdy kto zna php zauważy to natychmiast) . skrypt ładnie listuje wszystko co znajduje się w katalogu , lecz niestety wyświetla też niepotrzebne dwa wpisy to jest : . .. ( kropka oraz dwie kropki ) . napewno jest jakiś prosty sposób aby się tego pozbyć , za każdą pomoc będę bardzo wdzięczny POZDRAWIAM ! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 6 Dołączył: 31.08.2005 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki za pomoc ! sprawa załatwiona , niestety nie jestem dobry w php , ale rozumiem wszystkie elementy w takich prostych gotowy skryptach , tutaj pomógł css ze stylem display: none ; DZIĘKI jeszcze raz ! jak znajdę przycisk informujący o rozwiązaniu tematu oraz o przyznaniu Tobie punktu za pomoc to wcisnę natychmiast !
POZDRAWIAM |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 19:27 |