![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jakiś czas temu czytałem w gazetce php (W tej co był opis advAJAX'a Anakina) o programie, który pozwala na tworzenie aplikacji8 w php pod windowsem... Napiszczie mi o tym coś więcej... czy jest możliwość stworzenia w php aplikacji, która będzie wyglądała jak zwykły program.. i nie bedzie wymagała odpalania w przeglądarce...? Prosze o jakieśinfo, linki.. pozdr... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pakiecik zawierający w sobie biblioteki GTK+, php-GTK i kilka przykładowych kodów:
http://www.gnope.org Tylko uważaj, bo potrafi się gryźć z php instalowanym jako moduł Apache'a. Jak zaczynasz zabawę z php-GTK, to polecam jeszcze manual do biblioteki GTK, bo bez tego ciężko się połapać. -------------------- Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów. Blog: Małolepszy.info |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak sie to ma do JAVASCRIPT...? Można zawierać w tym GTK skrypty JS...
![]() i jak z wydajnością? jak to sie ma do programów napisanych w delphi...? jest jakaś duża, znaczaca różnica? Ten post edytował kukix 22.09.2006, 13:06:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do JS, to nie wiem.
Odnośnie wydajności, to nadal jest to php, czyli język interpretowany, a nie kompilowany, więc takie Delphi czy inne C na pewno będzie wydajniejsze, aczkolwiek żadnych testów porównawczych nie widziałem. -------------------- Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów. Blog: Małolepszy.info |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:55 |