Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [php] Program php w formie "zwykłego programu"...?, Tworzenie aplikacji pod windowsa w php ?
kukix

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.

Jakiś czas temu czytałem w gazetce php (W tej co był opis advAJAX'a Anakina) o programie, który pozwala na tworzenie aplikacji8 w php pod windowsem...

Napiszczie mi o tym coś więcej... czy jest możliwość stworzenia w php aplikacji, która będzie wyglądała jak zwykły program.. i nie bedzie wymagała odpalania w przeglądarce...?

Prosze o jakieśinfo, linki.. pozdr...
Go to the top of the page
+Quote Post
Jojo

-----

Pakiecik zawierający w sobie biblioteki GTK+, php-GTK i kilka przykładowych kodów:
http://www.gnope.org
Tylko uważaj, bo potrafi się gryźć z php instalowanym jako moduł Apache'a.

Jak zaczynasz zabawę z php-GTK, to polecam jeszcze manual do biblioteki GTK, bo bez tego ciężko się połapać.

--------------------
Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów.

Blog: Małolepszy.info
+Quote Post
kukix

-----

a jak sie to ma do JAVASCRIPT...? Można zawierać w tym GTK skrypty JS... questionmark.gif

i jak z wydajnością? jak to sie ma do programów napisanych w delphi...? jest jakaś duża, znaczaca różnica?

Ten post edytował kukix 22.09.2006, 13:06:53
+Quote Post
Jojo

-----

Co do JS, to nie wiem.
Odnośnie wydajności, to nadal jest to php, czyli język interpretowany, a nie kompilowany, więc takie Delphi czy inne C na pewno będzie wydajniejsze, aczkolwiek żadnych testów porównawczych nie widziałem.

--------------------
Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów.

Blog: Małolepszy.info
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:55