![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój problem wygląda tak: mam w MySQL tabelę przechowującą adresy e-mail grupy ludzi i chciałbym wysłać do nich wszystkich maile korzystając z funkcji php mail (oczywiście ze skryptu php). Niestety, korzystam z serwera SMTP wymagającego zalogowania przed wysłaniem poczty. I pytanie: jak sobie z tym poradzić, bo przy próbie wysyłania maili funkcja mail zwraca false - oprócz konta, znajdującego się na tym samym serwerze, co SMTP, pozostałe maile nie dochodzą do adresatów. Zaczynam dopiero przygodę z php i będę wdzięczny za wszelkie sugestie. W pliku php.ini mam ustawione dyrektywy SMTP, smtp_port i sendmail_from. Komputer działa pod kontrolą Windows XP MCE, serwer Apache 2.2.3, php 5.1.6 i MySQL 5.0.24a. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz gotowca (prawie) to skorzystaj z klasy PHPMailer.
Obsługuje ona autorycację i wysyłanie przez SMTP. Prosze też przeszukać forum, temat wysyłania maili jest baaardzo popularny. P.S. Proszę poprawić temat wątku. Nie jest zgodny z zasadami panującymi na forum Przedszkole |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Baaardzo dziękuję, właśnie czegoś takiego szukałem, widocznie dosyć nieudolnie. Jeszcze raz dziękuję i łączę pozdrowienia.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 09:57 |