![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój problem polega na tym że baza danych nie chce przyjąc plików większych niż 1M. Tabela do któej dodaje jest ustawiona prawidłowo. Brakuje mi już rozwiazań.
Poradzcie cos ![]() Ten błąd pobralem z proby dodania pliku przez phpmyadmin. Fatal error: Allowed memory size of 20971520 bytes exhausted (tried to allocate 2134174 bytes) in /usr/local/phpmyadmin/libraries/sqlparser.lib.php on line 211 w formularzu na stronie nie pojawia sie zaden blad. Jak to ominąc?? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To nie wina bazy, tylko wina tego ze masz limit ustawione na skrypt php, i ten limit wlasnie osiągnales.Masz to bardzo ladnie napisane w komunikacie o bledzie
![]() przenosze. zbazka to nie ma nic wspolnego -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobrze, limity w skrypcie php
http://www.cim.pw.edu.pl/uchwyty/info.php w phpinfo() wszystko jest ciete powyzej 10mb upload_max_filesize 10M post_max_size 10M moze to to? max_execution_time 30 max_input_time 60 w samym skrypcie upload nie ma zadnych limitow Ten post edytował blizni79 21.09.2006, 09:10:18 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2003 Skąd: Włocławek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest jeszcze
memory_limit = i <input type="hidden" name="max_file_size" value="90000000" /> -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To akurat jest błąd wyczerpania pamięci - plik przyjmuje bez problemu, jednak phpMyAdmin chce ten plik wciągnąć do bazy, wcześniej go analizując. Lepiej ten pliczek powrzucaj kawałkami, albo przez użycie mysql z linii komend.
Coś a'la Cytat mysql -uuzytkownik -p nazwabazy < plik.sql
-------------------- NotePad++ / Eclipse 3.3 (+PDT+PyDev+WTP) / VS 2005 Standard (+WTL 8.0+WM 2003 SDK/WM 5.0 SDK) / Glassfish / php 5.2.3 / Apache 2.2.x / MySQL 5.0.x / PostgreSQL 8.2.x / cvsd / violin 2.0 / piano 0.7-pre :P
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki macbirdie za zrozumienie
![]() Pliki jakie wrzucam do bazy to .SLTPRT, moze to ma jakis wplyw?? Informacje podane przez JohnySpot zostały przezemnie sprawdzone wczesniej - to tez nie pomoglo. Może kolega macbirdie powiesz mi jak wrzucac takie pliki po kawaleczku? Problem w tym ze to ma dzialac z poziomy formularza. A formularz przepuszcza go Array ( [userfile] => Array ( [name] => kołek oporowy z łbem naciety-d40x90.SLDPRT [type] => application/octet-stream [tmp_name] => /tmp/php6KoYuE [error] => 0 [size] => 1067008 ) ) a baza go nie dodaje?? Z mniejszymi plikami nie ma problemu. A jesli chdozi o pliki SLDPRT to przyjmuje je ponizej 600kb, zip i inne pobiera ponizej 1mb. Z tego samego formularza wysylajac pliki na serwer do danej lokalizacji, pliki przechodza super, bez zadnego ale. I co tu nie gra?? Ten post edytował blizni79 21.09.2006, 09:47:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2003 Skąd: Włocławek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź jeszcze w $_FILES[ ... ][ 'error' ]
no i zobacz, na jakim etapie to się dzieje. Ja wczoraj pisałem skrypt i zrobiłem to tak:
![]() Ten post edytował JohnySpot 21.09.2006, 10:07:49 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Sprawa wyglada tak jak wczesniej napisalem
plik wysylany na serwer - dziala plik wysylany do bazy danych - nie dziala wiec mysle ze to raczej sprawa bazy danych a nie php. kto ma jakis inny pomysl na to czemu to nie chodiz? ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:28 |