![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem, ponieważ niewiem czemu ale kiedy wysyłam mail ze strony, na web maila przychodzi mi ładnie w HTML ale już na Outlooka przychodzi mi cały kod HTML maila. Próbowałem wszystkie blokady w Outlooku pozdejmować ale dalej mam to samo. Kod strony do wysłania mail jest napewno prawidłowy bo pochodzi z manula php. Myślę że trzeba coś przestawić w Outlooku tylko co? ![]() Z góry dziękuje za chęć pomocy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2003 Skąd: Włocławek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mogę się tylko domyślać, ale sprawdź gdzieś dokładniej, czy nie trzeba jakiś dodatkowych nagłówków poustawiać, żeby otlook wiedział, że to HTML. Sprawdź jeszcze w innym kliencie - Thunderbird.
(P.S) albo wrzuć tu skrypt, lub link do phps to pokombinujemy -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt:
<?php // multiple recipients $to = 'marecki@wbs.pl'; // subject $subject = 'Birthday Reminders for August'; // message $message = ' <html> <head> <title>Birthday Reminders for August</title> </head> <body> <p>Here are the birthdays upcoming in August!</p> <table> <tr> <th>Person</th><th>Day</th><th>Month</th><th>Year</th> </tr> <tr> <td>Joe</td><td>3rd</td><td>August</td><td>1970</td> </tr> <tr> <td>Sally</td><td>17th</td><td>August</td><td>1973</td> </tr> </table> </body> </html> '; // To send HTML mail, the Content-type header must be set $headers = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n"; $headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n"; // Additional headers $headers .= 'To: Mary <mary@example.com>, Kelly <kelly@example.com>' . "\r\n"; $headers .= 'From: Birthday Reminder <birthday@example.com>' . "\r\n"; $headers .= 'Cc: birthdayarchive@example.com' . "\r\n"; $headers .= 'Bcc: birthdaycheck@example.com' . "\r\n"; // Mail it mail($to, $subject, $message, $headers); ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2003 Skąd: Włocławek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy Ci to coś pomorze:
W dokumentacji php (http://pl2.php.net/manual/pl/ref.mail.php) zwróciłem uwagę na ten kod:
Przyjżyj się temu bliżej i tu: http://www.phpguru.org/static/htmlMimeMail5.html -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 20:22 |