![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po wielu próbach nareszcie udało mi się połączyć z bazą MySQL i stworzyć tabele
ale napotkałem na problem jak pobrać dane z tej tabeli w kursie znalazłem takie polecenie
to powinno pobrać dane z tabeli pracownicy ale jak cokolwiek zrobić z tymi danymi np wyświetlić, przekazać do zmiennej |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja ci radzę po wielu próbach zajrzeć do manaual!
Masz tam wszystko jak na tacy, po polsku, z przykładami, z komentarzami. MySQL Functions - miłego czytania 1. zadawanie zapytań - mysql_query() 2. pobieranie danych - mysql_fetch_array() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przeczytałem i nie bardzo zrozumiałem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/snitch.gif)
a może mi ktoś napisać jak wygląda teki przykładowy kod?? bo jak sprawdzałem z tym
to nie bardzo działało |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat to nie bardzo działało tzn. ? jakiś błąd ? Napewno dobre dane do bazy podałeś ? Po Kod $result = mysql_query("SELECT id, nazwa FROM tabela"); daj Kod echo mysql_errno() . ':' . mysql_error(); i powinno wyświetlić ewentualny błąd. |
|
|
![]()
|
|
mam takie coś
a to efekt http://sazian1.goin.pl/sql2.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
fakt przeoczyłem to
a tak poza tematem są jakieś programy do sprawdzania poprawności kodu php?? najlepiej coś małego a jak by jeszcze instalacji nie wymagało to by całkiem pięknie było |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
edytor z kolorowaniem składni powinien Ci pomóc.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:45 |