![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z mysql.org ściągnąłem:
mysql-essential-5.0.24a-win32.msi instalacja (xp prof) doszła do wystartowania mysql jako usługi i nie udało się to. POtem nie chce odpalić mysql. Jaka może być przyczyna ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2003 Skąd: Włocławek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wpisz w uruchom w WinXP "serives.msc" Odpalą się wszystkie usługi jakie są dostępne w Twoim komputerze. Poszukaj usługi z "MySQL" w nazwie. Spróbuj ustawić jej status na automatyczny, ręczny i uruchom ją stamtąd.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie jest ten problem.
W czasei instalacji zaznaczyłem aby się uruchomił service, ale nie był w stanie. z panelu servvices też nie izie. Pokazało błąd nr 1067:Proces zakońćzył się nieoczekiwanie. Jak sprawdzić, co to za błąd ? Kiedyś miałem zainstalowany mysql z płytty z jakijś gazety (nie mam już tej płyty) i nie było takiego problemu z usługą. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Było już coś o tym na forum.
http://forum.php.pl/index.php?act=Print&am...=51&t=20473 -------------------- Pozdrawiam serdecznie,
Rafał U. |
|
|
![]()
|
|
Tak, to jest rozwiązanie.
Zainstalowałem mysql na c:\mysql i jest ok. Zmieniłem ścieżkę do bazy na inną - i też nie zadziałało. Ale tak może (na razie) być. Dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:17 |