![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem. Potrzebuję pobrać zawartość pliku z serwera zdalnego. Zazwyczaj robiłem to file, lub fopen. Jednakże teraz te opcje mi nie działają, wydaje mi się, że jest wyłączona allow_url_fopen,
próbowałem także ustawić ją
nie działa także mi curl_init (twierdzi, że nie ma takiej funkcji). Wie ktoś jak to rozwiązać? Pozdrawiam Ten post edytował Spirit86 19.09.2006, 14:30:48 -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ad. 1
Dodatek G. php.ini directives -> Ctrl+F (allow_url_fopen) -> kolumna Changeable -> PHP_INI_PERDIR -> Ctrl+F (PHP_INI_PERDIR) -> Entry can be set in php.ini or httpd.conf Nie możesz definiować tego za pomocą ini_set() w skrypcie. ad. 2 Nie masz zainstalowanej boblioteki cURL. Rozwiązanie: Prośby błagalne w kierunku admina serwera o zmianę konfiguracji php ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W phpinfo mojego dziadowskiego serwera jest napisane allow_url_fopen Off... Wywala mi błąd Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: URL file-access is disabled in the server configuration... itd. Myślę, że problem jest ten sam.
Skoro można tylko błagać osobę zarządzającą serwerem, to skąd mógłbym się dowiedzieć które serwery mają włączoną tę opcje przed założeniem na nich własnej stronki? Podobnie z funkcją mail. Nie działa na 110mb.com. Z góry dzięki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:58 |